Početna - SPORT - Otvorenje sezone noćnog skijanja na Platku

Otvorenje sezone noćnog skijanja na Platku

U petak, 22.12.2017. u 19 sati počela je sezona noćnoga skijanja na Platku. Vremenske prilike bile su idealne, temperatura jedan stupanje, bez vjetra, s pola metra snijega i više od stotinu posjetitelja.

Za ski kartu od 80 kuna skijaši i snowborderi spuštali su se niz osvijetljenu stazu Radeševo 1 sve do 22 sata, na usluzi im je bila žičara i svi ugostiteljski objekti – Veli i Mali Dom te X bar u podnožju Radeševa. Budnim okom ih je pratila Goranska služba spašavanja.

Platak je malo, obiteljsko skijalište u neposrednoj blizini Rijeke s brojnim mogućnostima za rekreaciju, kako zimi tako i ljeti. Vjerojatno je jedino skijalište u našoj blizini gdje s vrha sjedežnice (1.361 m) možete uživati u pogledu na more!

Doći autom na Platak relativno je jednostavno i brzo (oko pola sata vožnje od Rijeke). S autoceste Rijeka-Zagreb treba izaći na čvoru kraj auto-motodroma “Grobnik” te se zaputiti starom cestom prema Zagrebu. Skretanje na cestu za Platak (lijevo, ukoliko se ide iz smjera Rijeke) je vrlo dobro obilježeno te od tamo, brdskom cestom, ima 9,5 km vožnje. Preporučamo oprezniju vožnju jer je cesta na dijelovima uska. Parkiralište je uređeno, asfaltirano i prostrano, no vikendima se znaju stvoriti poprilične gužve.

Osim 10 kn za parking, za ski karte trebat će izdvojiti barem 110 Kn (poludnevna), dok dnevna karta stoji 130 Kn. Moguće je kupiti i parcijalnu kartu samo za korištenje pokretne trake (65 Kn). Djeca na Platku ne skijaju besplatno, već moraju kupiti simboličnu kartu cijene 10 Kn. Noćno skijanje je 80 Kn. Od sezone 16/17 primaju se i kartice!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

POLICIJA KAZNENO PRIJAVILA 6 LJUDI IZ TVRTKE ‘RIJEKA 2020.

Slučaj je otkrila Državna komisija za kontrolu javne nabave, a riječ je o poslu nabave pozornice i opreme za otvaranje ...