Početna - IZDVOJENO - Ovaj petak proslava povodom 20 godina izlaženja gradskog lista “Opatija”
list_opatija

Ovaj petak proslava povodom 20 godina izlaženja gradskog lista “Opatija”

Ovaj petak List „Opatija“ slavi 20 godina svog izlaženja. Rođendanska proslava pod motom „Opatija“ z Opatijun 20 let održat će se u petak, 28. listopada u 18.00 sati u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“, a članovi redakcije pozivaju sve čitatelje da dođu i zajedno proslave obljetnicu. Pripremili su razna iznenađenja za posjetitelje – od gastro delicija koje će pripremiti čitatelji koji su surađivali kroz rubriku Recepti, preko glazbenih točaka u kojima će nastupiti Duško Jeličić Dule i Dražen Turina Šajeta, pa sve do bogate tombole za sve goste i uzvanike. Druženje će imati humanitarni karakter, a prikupljena sredstava donirat će se Društvu „Naša djeca“ Opatija.

Prvi broj gradskog lista „Opatija” izašao je u listopadu 1996. godine, tiskan na velikom formatu i na žutom papiru, s crno-bijelim fotografijama, a uz izvještaje o aktualnim zbivanjima, sadržajno je bio dosta okrenut opatijskoj povijesti. Od tada pa do danas gradski list „Opatija” izlazi kao mjesečnik, financira se iz gradskog proračuna i besplatno distribuira na adrese opatijskih kućanstava, ustanova i tvrtki te na nekoliko stotina adresa u Hrvatskoj i inozemstvu, a dostupan je i na web stranicama Grada Opatije. U svom dvadesetogodišnjem kontinuitetu izlaženja mijenjao je izgled, urednike i suradnike, ali je uvijek redovito informirao građane o svim događajima u njihovom gradu te donosio priče o građanima, njihovim uspjesima, interesima i hobijima. Dva desetljeća života Opatije zabilježeno je riječima i slikom u 196 brojeva. Uvijek je bio rado čitan i pouzdan izvor informacija što dokazuje kontinuitet izlaženja kao i mnoštvo suradnika koji su ispisali stotine stranica opatijske povijesti na listovima ovog glasila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...