Početna - IZDVOJENO - Ovaj petak u Rijeci Dan u tenisicama
dan u tenisicama

Ovaj petak u Rijeci Dan u tenisicama

U sklopu promotivno edukativne kampanje Grada Rijeke, „Rijeka u kretanju“ najavljen je Dan u tenisicama, koji se po sedmi puta održava u petak, 12. svibnja.

Cijela ova manifestacija sastoji se od tri dijela i obuhvatit će različite aktivnosti: promotivni štand na Korzu 11. i 12. svibnja, akciju „Na posao u tenisicama“, 12. svibnja te veliko finale – po prvi puta Modnu reviju u tenisicama, 12. svibnja na Korzu, koja će se održati s početkom u 17 sati.

„Već sedmu godinu za redom nastavljamo s kampanjom Rijeka u kretanju koja je obilježena raznim zanimljivim aktivnostima, sve u cilju naglašavanja važnosti tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu. Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je minimalno 30 minuta aktivnosti dnevno i to je dovoljno da napravimo nešto jako dobro za naše zdravlje. Pozivamo sve građane svih dobnih skupina da u petak dođu na posao u tenisicama i uključe se u naše aktivnosti“, izjavila je Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Na promotivnom štandu u četvrtak i petak građane će se educirati i informirati o zdravom načinu života, moći će dobiti sve potrebne informacije o manifestaciji i kako se u nju uključiti.

U petak 12. svibnja, građani su pozvani da se pridruže već prepoznatljivoj akciji „Na posao u tenisicama“. Cilj akcije je da što veći broj građana obuje tenisice i aktivno dođe na posao – pješice, biciklom ili da jednostavno siđu nekoliko autobusnih stanica ranije i tako osvijeste kretanje kao iznimno bitan faktor preventive i očuvanja psihofizičkog zdravlja. Dan u tenisicama najavljen je i putem društvenih mreža, Facebook stranice Rijeka u kretanju, pa su tako građani pozvani da šalju i „postaju“ svoje fotografije, odnosno kako to izgleda kad na posao dođu u tenisicama, a kao dodatnu motivaciju organizator je predvidio i određeni broj nagrada.

Treći i zasigurno najatraktivniji dio manifestacije „Dan u tenisicama“ odvijat će se na Korzu istog dana od 17 sati, kada kreće Modna revija u tenisicama, na pozornici u blizini Robne kuće Ri. Sudionici modne revije, koja će promovirati zdrav način života ispunjen kretanjem i udobnom obućom, bit će mali i veliki građani. Dječji zborovi Mali Riječani i Morčići te studenti Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija, koji će poput pravih manekena u tenisicama promovirati novu modnu liniju Maje Tomažić Jakumatović, i njen brend My Happy skirt – sretne suknje za sretne ljude.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Preuređenje trga i šetnice u Iki

Gradu Opatiji odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.112.375,00 kuna za „Interpretaciju 300 let škvera va Ike“. Sredstva je ...