Početna - IZDVOJENO - I ovaj vikend Opatija ispunjena brojnim adventskim događanjima
advent_opatija

I ovaj vikend Opatija ispunjena brojnim adventskim događanjima

Već smo se zasigurno i sami uvjerili  kako je ovogodišnji Advent u Opatji iznimno bogat, lijep i ispunjen raznim događanjima, sve u pravom blagdanskom duhu, a na veselje i malih i velikih. Tako je primjerice prošli vikend Opatiju posjetili više od 15  tisuća ljudi, a sve kako bi posjetili Festival čokolade i osjetili čari opatijskog Adventa!

I za ovaj vikend najavljena su razna događanja na brojnim lokacijama u gradu. Glazbeni nastupi i prigodne hologramske projekcije osvojit će Umjetnički paviljon Juraj Šporer i gradske parkove, Ljetna pozornica pretvorena je u zimsku pozornicu s klizalištem, a najmlađe očekuju i iznenađenja u Gradu Djeda Božićnjaka u hotelu 4 opatijska cvijeta, kao i bogata događanja u sklopu Adventa na Mrkate.

Tako će danas, u petak sve prisutne zabavljati band River Sharks od 16.30 sati, na Ljetnoj pozornici nastupit će DJ P&E, a u hotelu Continental Passion Play. Caffe bar Eugenian ugostit će dvije izvedbe kazališne predstave za djecu ”Darovi za Krispina” u izvođenju Svijeta lutaka, u 11 i u 18 sati.

Božićni sajam ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer otvoren je od do 11 do 22 sata, kao i Božićna izložba slikara Claudia Franka u paviljonu. U subotu i nedjelju od 11 do 18 sati u paviljonu će ponovno oživjeti Kućica vilenjaka sa bogatim programom animacije za najmlađe.

U petak, subotu i nedjelju od 18 do 21 sat na Vili Angiolini prikazivat će se Božićni mapping, koji će pročelje ove slavne zgrade, poput slikarskog platna, pretvoriti u čudesna umjetnička djela uz pomoć video-produkcije. Advent na Mrkate otvoren je svaki dan od 10 do 18 sati, a subotom do 20 sati, a uz prigodnu ponudu suvenira nudi i brojne programe za najmlađe, dok je zabavno i na Ljetnoj pozornici gdje Ledena čarolija traje od 11 do 21 sat radnim danom te od 10 do 22 sata vikendom.

Subotnji program počet će u 10 sati na tržnici uz nastup Opatijskog kazališta za djecu i mlade, a dječja zabava nastavit će se od 15 sati u paviljonu, gdje će biti prikazan božićni film za djecu ”Pete’s Christmas”. U 17 sati na Ljetnoj pozornici Teatar Naranča izvest će predstavu za djecu ”Bim & Bom”, a u 17.30 u hotelu 4 opatijska cvijeta na repertoaru je predstava ”I love Disney”. U Parku sv. Jakova DJ Rabbit priredit će retro party pod zvijezdama u 18.30 sati, od 18 sati u hotelu Continental nastupa Memento Trio, a od 19 sati na Ljetnoj Antonela Doko.

U nedjelju od 10 sati na terasi Continentala mandolinu i gitaru zasvirat će Andrej & Neno, u 11 sati na 1. katu tržnice održat će se edukativna radionica za djecu stariju od 10 godina i odrasle ”VR Choco Art”, a u 12 sati u hotelu Milenij nastupa The Mystiqe Rose. Ulicama grada Trio Asi svirat će od 14 do 18 sati, a u 15 sati u paviljonu se prikazuje film Šegrt Hlapić. U parku sv. Jakova od 16 sati nastupit će Dominik Heštera, u 17 sati na Ljetnoj pozornici počinje radionica božićnih lanterni za djecu stariju od 6 godina, a od 19 sati nastupa DJ Bobo.

Od 26. studenog do 31. siječnja, subotom i nedjeljom bit će omogućeno besplatno parkiranje za osobna vozila na javnim površinama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com