Početna - NOVOSTI - Ovaj vikend trening ruta Ultra Trail Medveja Vojak kao lokalni pandan slavnoj utrci UTMB
utmb

Ovaj vikend trening ruta Ultra Trail Medveja Vojak kao lokalni pandan slavnoj utrci UTMB

Zanimljiv lokalni „pandan“ jednoj od najslavnijih svjetskih „trail“ utrka – Ultra-Trail du Mont-Blanc – održat će se ovog vikenda na liburnijskom području, na spontanu inicijativu jednog od sportaša koji su iskusili oštre uvjete UTMB-a, zamjenika lovranskog načelnika Tonija Družete.

– U petak, 1. rujna, točno u 18 sati starta 15. izdanje jedne od najprestižnijih trail utrka na svijetu, sa preko 2.300 sudionika, poznata kao UTMB. Mi koji nismo tamo, a htjeli smo biti (možda dogodine), pozivamo vas na trening trail poslasticu UTMV – Ultra Trail Medveja Vojak. Nema prijava, nema brojeva, nema volontera, nema okrijepa (ima 2 špine s vodom, jedna u autokampu i druga u Lovranskoj Dragi). Svi koji dođu dobrodošli su na druženje tijekom i nakon avanture. Uzmite si za jesti i piti, odjeću i obuću za presvući, čeonu lampu, preporučam štapove za hodanje, kupaći kostim i pive za after party na plaži Medveja, kazao je Družeta.

Plan okupljanja je u petak, 25. rujna u 18 sati u kampu Medveja, no dio sudionika okupljat će se i kasnije tijekom večeri, a cilj je napraviti čim više uspona do najvišeg vrha Učke. Kako je objasnio Družeta – netko će se do Vojaka uspeti samo jednom, a oni izdržljiviji i tri ili više puta, stoga će se tijekom večeri otvarati i nekoliko „tura“ pa će svi koji stižu kasnije u njih moći „uskakati“.

Zasad je dolazak potvrdilo petnaestak trkača, no kako je sudjelovanje slobodno i dobrovoljno, bez potrebe za prijavom, treba očekivati da će se ovoj inicijativi odazvati i veći broj sportaša.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gari Cappelli pojavio se u anketi kao kandidat za gradonačelnika Opatije

Prema saznanjima portala Rivijera News građani Opatije primaju telefonske pozive kojima se provodi anketa o izbornim preferencijama birača. Do lokalnih ...