Početna - GASTRO KUTAK - Ove subote iz vruje u Iki nakon godinu dana vadi se 2.700 butelja vina

Ove subote iz vruje u Iki nakon godinu dana vadi se 2.700 butelja vina

Udruga Ikarski barkajoli uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije i Grada Opatije četvrtu godinu zaredom organizira jedinstvenu manifestacije „Vino i vruja“.

U subotu, 04. kolovoza, vrhunska vina renomiranih hrvatskih vinara bit će potopljena u ikarsku vrulju, kako bi u idealnim uvjetima koje pruža ovaj prirodni fenomen sazrijevala godinu dana. Istovremeno će se iz vrulje izvući 7 kaveza s 2.700 butelja vina,  potopljenih prošle godine. Potapanje i izvlačenje vina obaviti će ronioci Javne vatrogasne postrojbe Opatija i opatijskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva te lokalni ronioci od 10:00 do 15:00 sati kada posjetitelji mogu očekivati atraktivne prizore posebnih kaveza koji su godinu dana stajali u moru.

– Ovo je 4. godina kako organiziramo manifestaciju „Vino i vruja“. Ove godine imamo zaista veliki interes i odaziv vinara, pa ćemo u vruju potopiti oko 3.200 butelja vina. O interesu vinara za ovom manifestacijom svjedoči i činjenica da su Iločki podrumi izradili i poseban kavez za svojih 800 butelja vina. Uz degustaciju vina bit će organiziran zabavni program i izložba fotografija „Kvarner va slike“ – najavio je Vjekoslav Zahej, predsjednik udruge Ikarski barkajoli.

U subotu 4. kolovoza od 17:30 sati kreće degustacija vina vinara: Iločki podrumi, Vina Kabola, Vina Prelac, Vinarija Miklaužić, Vina Bruno Ferenac, Vina Giulio Ferenac, Vina Tomaz, Dvorac Belaj te Vina Fuhtar i Vina Pavlomir, koji prvi puta sudjeluju na manifestaciji. Degustirati će se vina koja su potopljena prošle godine, a u ponudi će biti i ostale etikete ovih prestižnih hrvatskih vinskih kuća.Vina će se moći kušati uz kupnju posebne degustacijske čaše, čijom kupnjom postajete i počasni član udruge Ikarski barkajoli. Za posjetitelje će biti pripremljena i gastronomska ponuda, a u glazbenom dijelu programa će nastupiti Alba& Leo’s the elsewhere, The Mystic Rose te DJ Mriža. Kulturni dio manifestacije upotpunit će izložba fotografija „Kvarner va slike“ u organizaciji Foto kluba Color iz Rijeke i Mjesnog odbora Ika.

– Raduje nas što udruga Ikarski barkajoli nastavlja s organizacijom ove jedinstvene i originalne manifestacije koja privlači sve više gostiju u Iku, koja postaje okupljalište vrsnih vinara. Osim atrakcije potapanja i vađenja vina posjetitelji imaju mogućnost i kušati vina te upoznati bogatu, hrvatsku enološku ponudu. – kazala je direktorica Turističke zajednice Opatija Suzi Petričić.

Program manifestacije „Vino i vruja“ zaključit će regata tradicijskih barki „Ive Sipa“ u nedjelju, 5. kolovoza.Start regate očekuje se oko 20,00 h (ovisno o vjetru). Nakon natjecanja se nastavlja zabavni program uz glazbu i gastronomsku ponudu.

Za sve posjetitelje manifestacije osiguran je besplatan parking kod Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pomoć umirovljenicima povodom božićnih i novogodišnjih blagdana u Općini Lovran

Dana 31. listopada 2021. godine na web stranici Općine Lovran objavljena je obavijest građanima vezana za pomoć umirovljenicima povodom Božićnih ...