Početna - IZDVOJENO - “Paketi prijateljstva” za Petrinju iz Ugostiteljske škole Opatija

“Paketi prijateljstva” za Petrinju iz Ugostiteljske škole Opatija

U ovo korizmeno vrijeme Ugostiteljska škola Opatija se odlučila pomoći obiteljima u Petrinji zahvaćenim potresom na način izrade i slanja “Paketa prijateljstva”.
Akcija se temeljila na pomoći obiteljima u Sisačkoj biskupiji na način da su srednjoškolci po razredima osmisliti i pripremili obiteljski paket s namirnicama koje bi po vlastitoj procjeni dobrodošle jednoj obitelji stradaloj u potresu na področju grada Petrinje. Unutar paketa stavljene su trajne prehrambene namirnice i pismo obitelji s prigodnom porukom s potpisom razreda i kontaktom škole. Svaki razred pripremio je jedan obiteljski “paket prijateljstva” za konkretnu obitelj učenika Petrinjske osnovne škole. Akciju je organizirala i koordinirala vjeroučiteljica Maja Šimičić Roksandić.
Paketi su u suradnji s Caritasom Riječke i Caritasom Sisačke biskupije 16.ožujka 2021. proslijeđeni obiteljima učenika Prve osnovne škole Petrinja – gradske škole u strogom centru Petrinje koju pohađa 418 učenika, a u potresu je škola teško oštećena te nije za uporabu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...