Početna - IZDVOJENO - Pametne govornice željno se očekuju i u Rijeci
pametne govornice

Pametne govornice željno se očekuju i u Rijeci

Hrvatski telekom počeo je postavljati pametne telefonske govornice. Uskoro će ih u čitavoj Hrvatskoj biti stotinu.Nova generacija telefonskih govornica uz telefoniranje omogućuje besplatno wifi surfanje, kupovanje karata za parking i autobuse te druge usluge, donosi Poslovni.hr.

HT je u Zadru postavio prve primjerke. Proizvod je to slovenskog startupa Vendotel, koji vodi Samo Omerzel, bivši ministar infrastrukture, energetike, transporta i prostornog planiranja susjedne nam zemlje.

“Telefonske govornice perspektivan su biznis, jer njihova je lokacija je zajamčena regulativom”, izjavio je Samo Omerzel za Poslovni.hr.

Planiraju imati 500 pametnih telefonskih govornica u Hrvatskoj i Sloveniji, što bi im donijelo prihod od oko 250 milijuna kuna. Ambiciozan je to plan, pogotovo kada se zna da su telefonske govornice praktički izumrijele. No, novom tehnologijom, pokazuje se, mogu se vratiti u upotrebu i omogućiti ekonomsku korist.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Trail škola trčanja

Trail škola trčanja je program koji obuhvaća podučavanje o metodama trčanja za početnike i manje napredne trkače, a koncentrira se ...