Početna - IZDVOJENO - Papa Franjo pozvao svaku župu u Europi da udomi jednu obitelj izbjeglica
Papa Franjo
foto: Reuters/PIXSELL

Papa Franjo pozvao svaku župu u Europi da udomi jednu obitelj izbjeglica

Neka svaka župa, svaka kršćanska zajednica i svako svetište u Europi ugosti po jednu obitelj izbjeglica, kazao je papa Franjo danas tijekom angelusa. Papa je pozvao, dakle, sve biskupe u Europi da pridonesu rješenju izbjegličke krize, te naglasio kako će narednih dana i dvije vatikanske župe ugostiti dvije obitelji.

– Božje milosrđe vidi se kroz naša djelovanja, kao što nam je to svjedočio život blažene Majke Terezije iz Kalkute – kazao je Franjo s prozora na Trgu sv. Petra. Pred tragedijom više desetaka tisuća izbjeglica koji bježe pred smrću zbog ratova i gladi, te koji idu prema nadi života, Evanđelje nas poziva da budemo blizu najmanjima i napuštenima, kazao je Franjo pozvavši na davanje konkretne nade tim osobama.

Uoči početka Svete godine milosrđa (8. prosinca) papa Franjo je pozvao sve župe, vjerske zajednice, misionare i svetišta u cijeloj Europi da izraze Evanđelje na konkretan način i prihvate po jednu obitelj izbjeglica. To bi bila konkretna gesta u pripremi Svete godine, kazao je Franjo, te pozvao rimsku biskupiju da bude primjerom u tom prihvatu.

– I dvije vatikanske župe prihvatit će ovih dana dvije obitelji izbjeglica – najavio je papa Franjo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

3. sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije – 3. kolovoza 2021.

Sjednica Gradskog vijeća održava se u Centru Gervais sukladno odlukama Stožera civilne zaštite RH Na temelju članka 31. Statuta Grada Opatije ...