Početna - IZDVOJENO - PAR dodjeljuje stipendije u iznosu od 100 000 kuna
Par- Stipendija

PAR dodjeljuje stipendije u iznosu od 100 000 kuna

Dekanica Visoke poslovne škole PAR i dobitnica nagrade za poduzetnicu godine, doc. dr.sc. Gordana Nikolić, dodjeljuje stipendije za stručni studij Business Management u vrijednosti od 100.000 kuna.

Stipendije su namijenjene ženama koje žele postati poduzetnice, napredovati u korporativnoj hijerarhiji ili steći poduzetničke vještine zbog napredovanja u karijeri. Cilj ovog društveno odgovornog projekta prve riječke neovisne visokoobrazovne institucije je potaknuti žene na participaciju i pružiti im znanje u skladu sa zahtjevima tržišta rada i poslovnog okruženja.

Unatoč tomu što je participacija žena u visokom obrazovanju visoka, u poduzetništvu i poslovnom svijetu je izrazito niska. Iako neke statistike ukazuju na to da je svaka treća tvrtka u Hrvatskoj u vlasništvu žene, druge upućuju na to kako žene najčešće ulaze u poduzetništvo iz potrebe. Uz navedeno, problemi potplaćenosti, sporog napredovanja i podzastupljenosti na upravljačkim pozicijama te efekti „ljepljivog poda“ ili „staklenog stropa “ uzrokuju neravnopravnost na tržištu rada, ali i nezadovoljstvo.

„Moramo biti svjesni činjenice da se uspjeh događa onima koji se usude izaći iz vlastitih okvira postavljenih zbog sigurnosti i kako je neuspjeh njegov dio, odnosno i prijetnja i prilika. Kao dobitnica nagrade za poduzetnicu godine, imam potrebu vratiti društvu dio. Srećom, kao dekanica imam priliku to učiniti na poseban način, i to tako da pružim ženama realnu šansu za osobni napredak i profesionalni razvoj te povećam njihove šanse za uspjeh. “ – kazala je doc.dr.sc. Gordana Nikolić, najavivši otvorene prijave za stipendije u vrijednosti od 100.000 kuna.

PAR će budućim stipendisticama pružiti resurse i poduprijeti ih u njihovom pohodu prema samoostvarenju i napretku. Stipendije je podržalaHrvatska udruga poslovnih žena – Krug kao najveća hrvatska organizacija koja okuplja poduzetnice, pod parolom Budi promjena za sljedeću generaciju poduzetnica. Prijave su otvorene do 19. prosinca 2015., a sve što trebate je poslati životopis i motivacijsko pismo na e-mail stipendije@par.hr. Nakon završetka prijava, stručna komisija će pozvati kandidatkinje na motivacijski intervju u Visoku poslovnu školu PAR. Selekcijski postupak će završiti krajem veljače, a stipendije će biti svečano uručene na 5. PAR međunarodnoj konferenciji o leadershipu (PILC 2016) 18. ožujka 2016. u Opatiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...