Početna - IZDVOJENO - U petak besplatne poslovne edukacije za male i srednje poduzetnike
luka rijeka
foto: freepix.biz

U petak besplatne poslovne edukacije za male i srednje poduzetnike

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina i glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović pozvali su male i srednje poduzetnike, obrtnike i sve zainteresirane za usvajanje poslovnih znanja i vještina na sudjelovanje u „Poslovnom uzletu Primorsko-goranske županije i grada Rijeke“- besplatnim edukacijama koje će se održati u petak, 11. studenog u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

“Poslovni uzlet Primorsko-goranske županije i grada Rijeke” održava se po treći put u Rijeci u sklopu projekta Poslovnog dnevnika “Poslovni uzlet”, u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom.

Cilj manifestacije je predstaviti hrvatska mala i srednja poduzeća koja su u proteklih pet godina ostvarila rast poslovnih prihoda, broja zaposlenih kao i ocjene boniteta te kroz cjelogodišnju kampanju upoznati javnost s uspješnim, pozitivnim poduzetničkim pričama na regionalno-županijskom i nacionalnom nivou. Osim uspješnih priča lokalnih poduzetnika, polaznici će moći poslušati predavanja o novim tehnologijama, menadžmentu financijskih rizika i bankarskim proizvodima te sudjelovati u panel diskusiji i radionicama.

Poslovni uzlet grada Rijeke i Primorsko-goranske županije u Gradskoj vijećnici u petak, 11. studenog, s početkom u 10 sati, otvorit će glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, a sudionike i polaznike pozdraviti gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Polaznici će imati priliku poslušati panel diskusiju na temu „Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica“, a potom i predavanje Krešimira Delača s vrlo zanimljivom tematikom „Gdje mi je nestao novac i kako ga opet stvoriti?“. U drugom dijelu slijede predavanja Krešimira Jusupa iz HT-a o tome kako nove tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove, te Nikole Nikšića o „Upravljanju financijskim rizicima“.

“Poslovni uzlet održava se diljem Hrvatske s ciljem poticanja gospodarskog razvoja te promocije i motiviranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva“, rekao je Mislav Šimatović, naglasivši da su decentralizacija i jačanje fiskalnih kapaciteta jedinica lokalne i regionalne samouprave, kao glavne teme panel diskusije, temelj budućeg gospodarskog razvoja.

„Diskusija o decentralizaciji dolazi u pravom trenutku, posebno u svjetlu najavljene porezne reforme“, rekao je gradonačelnik Obersenel, ističući da su porezni zahvati dobrodošli, ali da oni mogu donijeti i probleme o kojima treba razgovarati. „Ako će rezultat biti smanjenje prihoda jedinica lokalne i regionalne samouprave, istih tih prihoda kojima financiramo infrastrukturne projekte kako bi investitorima olakšali gradnju tvornica, hotela, hostela…, to bi u konačnici moglo značiti i manje novca u funkciji poticanja razvoja gospodarstva“, rekao je gradonačelnik. Dodao je kako je zadovoljan što su ciljane grupacije edukacija mali i srednji poduzetnici jer upravo oni u Rijeci čine 90 posto ukupnog broja poduzetnika, koji zapošljavaju preko 50 posto svih zaposlenih u gradu.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je da Primorsko-goranska županija podržava i potiče sve inicijative koje su vezne uz razvoj poduzetništva. „Smatram da smo u tome na dobrom putu što pokazuju i rezultati za 2015. godinu, prema kojima je 9,5 tisuća poduzetnika u PGŽ-u ostvarilo porast zaposlenosti od 5 posto, porast prihoda od gotvo 10 posto i utrostručilo neto dobit“, rekao je župan.

Učešće na Poslovnom uzletu zainteresirani mogu ostvariti besplatno prijavom na linku, ili na broj telefona 01 6326 021, 6326 030 ili na e-mail poslovni-uzlet@poslovni.hr. Besplatni edukativni sadržaji namijenjeni su svim zainteresiranima, a poslovne informacije donose renomirani stručnjaci demonstrirajući ih na realnim primjerima. Poslovni uzlet idealna je prilika za druženje, razmjenu iskustva s drugim kolegama i proširivanje mreže poslovnih kontakata.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...