Početna - IZDVOJENO - Ovaj petak počinje „Ledena čarolija“ – zimovanje na Ljetnoj pozornici
klizanje
foto: tz Opatija

Ovaj petak počinje „Ledena čarolija“ – zimovanje na Ljetnoj pozornici

Opatijska Ljetna pozornica i ove zime u vrijeme adventa i školskih praznika otvara svoja vrata, počinje “Ledena čarolija” i to petu godinu za redom na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Uz ovaj mali jubilej, jer u Opatiji se kližemo već petu godinu „Ledena čarolija“ trajat će rekordnih 45 dana, od 2. prosinca 2016. do 15. siječnja 2017., očekuje nas velik broj događanja na klizalištu i uz klizalište.  Uz bogatu ugostiteljsku ponudu u adventskim kućicama, bit će tu brojni koncerti, predstave za djecu, DJ večeri, kreativne radionice, nastupi klapa i mažoretkinja, doček Svetog Nikole i još puno, puno toga. Nezaobilazni dio čarolije svakako je i škola klizanja koja kreće već 5. prosinca. Škola će po uzoru na prošlu godinu biti organizirana u dva ciklusa, a u svaki će se ciklus moći prijaviti početnici i oni malo napredniji. Drugi ciklus kreće 23. prosinca i trajat će do 13. siječnja. Cijena škole klizanja je 150,00 kn po polazniku, odnosno 100 kuna po polazniku za dva ili više članova iste obitelji, a uključuje klizaljke i 8 sati škole. Prijave za školu klizanja primaju se svakodnevno u radno vrijeme u kućici za najam klizaljki. Iz kućnog reda valja izdvojiti obavezno korištenje rukavica prilikom klizanja.

Prva urezivanja bridova klizaljki u led na Ljetnoj pozornici bit će moguća već u petak 2. prosinca od 10 sati ujutro, a od 19 do 20.30 sati nastupit će klapa Nevera. Svečano otvorenje „Ledene čarolije“ održat će se u subotu 3. prosinca u 17 sati, već tradicionalno, uz atraktivne mlade klizačice i klizače  zagrebačkog Klizačkog kluba „Medo“ programom nazvanim „Neobična ledena čarolija“. Spektakularne vještine klizača i klizačica koji sve plesove izvode s nevjerojatnom hrabrošću i gracioznošću, vidjet ćemo u ovoj “ledenoj” predstavi u kojoj sudjeluje tridesetak klizačica i klizača koji sav svoj trud i talent ulažu u savršenstvo izvedbe. Uz čarobne likove iz Pepeljuge, dobre stare jaba-daba-du / Flinstonese, vidjet ćemo i Štrumpfove, pingvine s Madagaskara… bit će tu svega, a na nama je da uživamo u još jednom Medinom spektaklu.

Klizalište će za građanstvo biti otvoreno svakodnevno: od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 11.00 – 21.00 sat te od petka do nedjelje od 10.00 do 22.00 sata, izuzev u terminima škole klizanja (ponedjeljak, srijeda i petak od 15:00 do 17:00 sati) te Božića kada radimo od 15.00 do 22.00 sata. Pozivamo sve građane Opatije i okolice, goste i sve one koji se zateknu u Opatiji u vrijeme „Ledene čarolije“ da dođu na Ljetnu pozornicu, okušaju se u klizanju, okrijepe toplim napitkom i uživaju ugodnom ambijentu zimske pozornice. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pred nama je još jedno izdanje najdraže opatijske ljetne konvencije – Liburnicon na FMTU-u

Jedna od najoriginalnijih kulturnih manifestacija na Kvarneru, Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ove godine ponovo će Opatiju odvesti ...