Početna - IZDVOJENO - Peti rođendan „Smajlića“ Udruge osoba s invaliditetom

Peti rođendan „Smajlića“ Udruge osoba s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije obilježila je u Kulturnom domu Zora Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama i peti rođendan skupine „Smajlići“ koja djeluje pri udruzi te pet godina provođenja projekta „Igrom u život“.

Predsjednica Udruge Klaudia Dokozić istaknula je da grupa „Smajlići“ okuplja mlađe članove udruge starosti od 16 do 20 godina koji zajedno uče, druže se, kuhaju i zabavljaju se.

– Naša udruga broji oko 70 članova, mnogima od njih su potrebni asistenti te smo ponosni što možemo danas predstaviti naš novi projekt „Osnažimo mrežu osobnih asistenata“ koji djeluje na području Liburnije i financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Dobili smo oko 700 tisuća kuna i zaposlili 6 osoba. Također smo prošli na projektu Valamara i dobili pet dana ljetovanja za članove udruge, kazala je Dokozić.

Prisutnim gostima i uzvanicima obratio se i zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić koje je naglasio kako Grad Opatija kontinuirano podupire Udrugu osoba s invaliditetom te se trudi članovima olakšati svakodnevni život.

– Pokrenuli smo projekt „težak“ oko milijun i pol kuna za stambenu zajednicu „Opatijski stambeni kutak za mlade s posebnim potrebama“, napravili idejno rješenja, a sada tražimo lokaciju, kazao je Priskić te čestitao Smajlićima rođendan.

Predsjednica udruge Dokozić zahvalila je donatorima – tvrtki Salvus koja im je donirala hladnjak te Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji su im donirali 1.500 kuna za kupnju sportske opreme, a sredstava su dobili volontirajući na utrci „Homo si teć“. Zoran Stevanović prezentirao je projekt arhitekta Tomislava Kukina „Opatijski stambeni kutak za mlade s posebnim potrebama“, koji je nastao na inicijativu roditelja Dubravka Šimića, a u suradnji Grada Opatije i Udruge osoba s invaliditetom. Ivana Jeletić koja radi sa „smajlićima“ predstavila je rad skupine te istaknula kako oni njoj stalno pružaju puno više no što ona može dati njima.

Posjetitelji su mogli razgledati izložbu radova „Smajlića“ te donirati kupnjom ukrasnih predmeta nastalih na njihovim radionicama. Za glazbeni dio druženja pobrinula se Ženska klapa Kamelija, a za zakusku, uz koju je nastavljeno druženje, Ugostiteljska škola Opatija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Potres u Jelšanama

Jutros malo iza 7 sati na širem matuljskom području osjetio se slabiji potres.Epicentar potresa bio je u Jelšanama (Slovenija) jačine ...