Početna - IZDVOJENO - Petrolovu pumpu na zaobilaznici odobrilo Ministarstvo
Petrol Zaobilaznica
foto: Roni BRMALJ (novilist.hr)

Petrolovu pumpu na zaobilaznici odobrilo Ministarstvo

Benzinska pumpa na riječkoj zaobilaznici koju je sagradio Ri-Petrol Joze Kalema nije dobila suglasnost Grada Rijeke, ali unatoč tome Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je građevinsku dozvolu te na taj način omogućilo riječkom naftnom tajkunu gradnju još jedne benzinske pumpe koja izaziva revolt građana.

Naime riječ je o čovjeku koji ljetuje s ministrom financija Slavkom Linićem, a javnosti su poznata i njihova druženja u Dubaiju.

Slavko Linić - Jozo Kalem

foto: Goran Kovačić/Pixsell

Ovaj put nije sagrađena pumpa kao u nekim prijašnjim slučajevima ljudima pod prozorom, ali je sagrađena na sjevernoj strani zaobilaznice ispod Islamskog centra, a da nikome normalnom nije jasno tko je mogao dati prometnu suglasnost za takav projekt.

Nevjerojatno je da netko misli da je dovoljno staviti znak smanjenja brzine na 70 km/h i da je na taj način riješena prometna sigurnost.

Dakle nije, bez obzira na prometne stručnjake, jer vozači koji se s čvora Rujevica uključuju na zaobilaznicu u pravcu zapada dijele istu prometnu traku s onima koji će silaziti sa zaobilaznice da bi skrenuli na Petrolovu benzinsku pumpu. Bitno je napomenuti i da je Grad Rijeka mijenjao zemljište s Ri-Petrolom kako bi taj projekt uopće krenuo. No, u Gradu Rijeci se ograđuju od tog projekta, štoviše nisu za njega dali suglasnost saznaje Novilist.

Iz Autoceste Rijeka-Zagreb, čiji je šef Željko Denona, koji slovi za kadar ministra financija Slavka Linića, poručili su listu kako je ARZ, sklopila ugovor o korištenju cestovnog zemljišta s investitorom nakon provedenog javnog natječaja u kojem je predmetni investitor bio povoljniji od tvrtke LUK-OIL. Dodali su kako im je svaki prihod dobrodošao s obzirom na to da su u financijskim problemima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...