Početna - IZDVOJENO - Petrov nakon sastanka: Naš uvjet je nestranački kandidat i reformska vlada
božo

Petrov nakon sastanka: Naš uvjet je nestranački kandidat i reformska vlada

Božo Petrov iz Mosta nezavisnih lista dao je izjavu novinarima nakon sastanka s Domoljubnom koalicijom u Šibeniku.

“Mi smo i u Esplanadi rekli kako će tijek pregovora ići. Ako dobijemo pristanak samo od jedne strane, nastavit ćemo raditi s jednom opcijom nadajući se kako će i druga strana kasnije priključiti.  Mi pozivamo i jednu i drugu stranu da prihvate našu stranu, ukoliko dobijemo prihvaćanje jedne strane nastavit ćemo raditi s tom stranom nadajući se da će i druga strana prihvatiti tripatitnu vladu”, naglasio je Petrov novinarima.

“Naš uvjet je nestranački kandidat i reformska vlada”, rekao je Petrov.

Na novinarsko pitanje tko će prihvatiti i kada, Petrov je rekao da to treba pitati stranke.

“To ćete trebati pitati njih, a mi očekujemo jasan odgovor u ponedjeljak. Mogu samo reći da je bila rasprava. Mislim da smo dali realan rok, ponedjeljak je vrijeme”, odgovorio je.

Na pitanje o zajedničkom sastanku HDZ-a i SDP- kod predsjednice, Petrov je rekao da ne zna na koji ih je način pozvala.

“Ne znam na koji način je pozvala, mi smo pozvali i jednu i drugu koaliciju i one partnere s kojima su dobili saborske mandate. Bez obzira na to smatram da je pozivitan pomak jer smatram da treba postojati politički dijalog i zato smo se trudili napraviti susret u Esplanadi. Zadovoljni smo svakim novim sastankom koji vodi ka riješenju, ne možemo reći hoće li strane prihvatiti, ali u ponedjeljak ćemo dobiti odgovor”, naglasio je Petrov.

Na upit postoji li neka poruka Zagrebu obzirom da su se u Šibeniku sastali visoki čelnici Domoljubne koalicije i Mosta, Petrov je rekao da ne može biti na dva mjesta u isto vrijeme.

“Ovaj susret u Šibeniku je dogovoren prije, poslije sam se dogovorio i sa Zoranom Milanovićem. Ne mogu stići na oba, nema tu poruke. Ne vidim razlog zašto ljudi koji su u ovom trenutku u Zagrebu ne mogu predstavljati Most ili koaliciju Hrvatska raste”, zaključio je Petrov.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...