Početna - IZDVOJENO - Petrov nakon sastanka: Pregovori će trajati još tjedan dana pa slijede politički razgovori
božo

Petrov nakon sastanka: Pregovori će trajati još tjedan dana pa slijede politički razgovori

Nakon izlaska sa nedjeljnog sastanka Božo Petrov rekao je da je Most i dalje jedinstven i da je danas bilo svih 18 izabranih zastupnika na sjednici.

– Ostajemo i dalje kod našeg prijedloga reformske vlade u koju pozivamo i HDZ i SDP. Ne inzistiramo na tome da naš kandidat bude premijer, ali spremni smo na razgovore oko toga. Most ne mora biti mandatar – kazao je Petrov, a Prgometu oko kojeg se danas stvorila tolika buka, poželio je sreću.

Petrov smatra da Drago Prgomet neće uspjeti pridobiti nijednog zastupnika Mosta za svoju novu stranku.

– Mi smo pokazali zadnjih tjedan dana da smo izuzetno stabilni te da zajednički donosimo odluke. Žao mi je zbog onoga što se događa, ali to je samoinicijativna odluka gospodina Prgometa. Mi mu želimo svu sreću. Sve je svedeno na određeni sukob, rekao je Petrov te dodao da nitko od zastupnika Mosta nije najavio da ide s Prgometom.

Mostovci su se danas sastali kako bi pripremili strategiju za daljnje pegovore s HDZ-om i SDP-om. Pripremili su pregovaračku strategiju za obrazovanje, porezno financijski sustav i monetarnu politiku.

Petrov tvrdi da je atmosfera odlična i vrlo konstruktivna.

Zahtjevi Mosta su izuzetno racionalni i to je ono što je nedostajalo Hrvatskoj u posljednjih dvadeset godina. Ne očekuje neke teže zadatke i neku zaista veliku raspravu s HDZ-om i SDP-om. Pregovori će trajati otprilike još tjedan dana,a nakon toga slijede politički razgovori, prenosi Večernji list.

Most, odnosno Nacionalno vijeće te stranke i izabrani zastupnici, sastali su se u nedjelju u Zagrebu na sastanku na kojem se Drago Prgomet na kraju ipak nije pojavio. Kako je javila reporterka N1 televizije, na ulazu je stajao zaštitar s popisom pozvanih na sastanak, a na dnu papira pisalo je da Dragi Prgometu nije dopušten ulazak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...