Početna - GOSPODARSTVO - PGS podsjeća ministra Butkovića na riječi o besplatnom Krčkom mostu

PGS podsjeća ministra Butkovića na riječi o besplatnom Krčkom mostu

PGS je uputio ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću, otvoreno pismo u kojem ga podsjećaju na njegove riječi da bi Krčki most trebao biti oslobođen plaćanja mostarine.

Pismo PGS-a prenosimo u cijelosti:

“Ovih smo dana s osobitom pozornošću pratili napore oko potpisivanja ugovora o gradnji Pelješkog mosta kao i napora koje ulažete da se most na Čiovo dovrši do špice turističke sezone. Naše su simpatije i podrška tim naporima na Vašoj strani. No to nije razlog zbog kojeg Vam se obraćamo ovim (otvorenim) pismom.

Prošlo je već nekoliko mjeseci od inicijative PGS-a koju je jednoglasno potvrdila Skupština Primorsko-goranske županije o oslobođenju od plaćanja mostarine na Krčkome mostu naših građana kao i oslobađanje od plaćanja autoceste Rijeka-Zagreb za stanovnike Gorskog kotara, te oslobođenja plaćanja autoceste Rupa-Rijeka-Grobnik za lokalno stanovništvo.

I sami ste u više navrata govorili da nema opravdanja plaćanja mostarine na Krku, za most koji je otplaćen. To je jedini most čiji se prijelaz plaća u Republici Hrvatskoj, a kada se zna da se mostarina neće naplaćivati niti na Pelješkom mostu niti na Čiovu.

Sigurni smo da kao čovjek iz Primorsko-goranske županije ne odobravate plaćanje mostarine na Krčkom mostu te Vas molimo da se na Vaš prijedlog, odnosno Ministarstva kojem ste na čelu, na sjednici Vlade RH donese odluka o ukidanju naplate mostarine za građane Republike Hrvatske. Naime držimo da prijedlog Vladi trebate uputiti Vi kao resorni ministar. Vjerujemo i u podršku ministra Garia Capellia ovom prijedlogu.

Ujedno Vas molimo da razmotrite zajedno sa ministrom Capelliem mogućnost da se stanovnicima Gorskog kotara olakša korištenje autoceste u dijelu prolaza kroz Gorski kotar što bi sigurno bila mjera za pospješivanje aktivnosti i gospodarstva Gorskog kotara.

Autocesta od Rupe do Grobnika ustvari je potpuna riječka zaobilaznica, a u Hrvatskoj se nigdje ne naplaćuje vožnja po zaobilaznicama (npr. Zagreb) pa molimo da se i o tome otvori rasprava i nađe zadovoljavajuće rješenje.

Nadam se da ćete razumjeti naše prijedloge i ovaj apel, i da će se uz Vaše razumijevanje početi rješavati ova za nas u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji važna pitanja”, stoji u pismu koje potpisuje Darijo Vasilić.

 

Preuzeto s: www.fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novo elitno naselje na Pavlovcu

Naselje Pavlovac, koje se zbog svoje lokacije smatra iznimno atraktivnim i elitnim dijelom grada, uskoro će dobiti proširenje od 28.500 ...