Početna - IZDVOJENO - Pikado sezona i kup natjecanje
web

Pikado sezona i kup natjecanje

Kraj još jedne sezone ligaškog natjecanja sve nam je bliži. Dame su svoje natjecanje završile, pred C ligašima je još samo završnica, a A i B ligašima preostalo je još samo nekoliko tjedana do kraja njihovog natjecanja.

Morčićkama županijski tron

Dame su svoje natjecanje završile prošlog utorka, a posljednje je kolo obilježilo veliko slavlje novih županijskih prvakinja – ekipe Romano Morčić. Nakon tri godine vladavine Nevere, ekipa koja od ove godine igra pri Pikado klubu Romano nakon 8 godina osvojila je posljednji županijski pehar u nizu koji im nedostaje. Tako se Pikado klub Romano nakon kratke pauze digao u elitu pikada u Rijeci, dok je ekipa Romano Morčić konačno osvojila ono što im je nedostajalo i što su dugo godina priželjkivale. Na drugo se mjesto ove sezone smjestila već spomenuta Nevera, dok su trećeplasirane Mace Play darts. Drvene su ove sezone ostale DM Štrige – ekipa sastavljena od novih i starih igračica pikada. Pošto im je ovo prva sezona u novoj ekipi, cure su itekako zadovoljne postignutim rezultatom. Na peto se mjesto smjestila ekipa Formula 1, a šestoplasirane su ove sezone ekipa Sax.

Gusto pri kraju poretka A lige

U najelitnijoj županijskij kategoriji, A ligi, i ove je sezone gusto, no ne na vrhu već pri kraju tablice. Play darts, Nevera i Playboy zauzeli su prva tri mjesta te osigurali odlazak na ekipno državno prvenstvo u Veliku Goricu. Ostanak u A ligi osigurali su i Nevera LT te Taurus Comtel, a čak četiri ekipe ove sezone nisu sigurne  u svoju sudbinu ostanka ili ispadanja u niži rang. Radi se o ekipama Nevera s Kvarnera, Romano B, Fortuna i Tiffany Romano.

Nakon 16. odigranih kola od ove četiri ekipe najbolje stoji Romano B sa ukupno osvojenih 18 bodova. Nakon njih tu je Fortuna sa 16 bodova, Tiffany Romano sa 14 bodova te Nevera s Kvarnera sa 12 bodova. Pred nama su još dva kola za odigrati, a situacija je takva da je apsolutno sve moguće i da svaka od spomenutih ekipa može ispasti u B ligu. Začelje kolone i dalje čvrsto drže ekipa Playboy Cardinalis koja sigurno iduće godine nastupa u B ligi.

Pred C ligašima još samo – završnica

Nakon što su međusobno odigrali po skupina, dobili smo 16 najboljih ekipa C lige pred kojima je još samo jedna stvar – odigrati završnicu kako bismo konačno dobili najbolju trećeligašku ekipu. Ekipe koje će se natjecati na završnici su: Williams, Dis, Orehovica, Grobnik (plava skupina), A&D, Stella, Ribili C, Nadir (skupina Lošinj), Formula 1, DM 2, SN Cardinalis i Sloga Čavle (crvena skupina) te Fontana Kastav, Gim Krimeja s tajnicom, Desperados te Fortuna diesel (bijela skupina).

Orehovica, Solin pa Liganj

Pred pikadistima Primorsko-goranske županije je nekoliko turbolentnih vikenda! Prvi po redu je već nadolazeći vikend, odnosno subota 28.2.2015. kada je na rasporedu ovogodišnji 4.RiMaster turnir u organizaciji Pikado kluba Orehovica koji će se održati u Društvenom domu Orehovica (iznad butige Kalina).

Nakon RiMastera na Orehovici, u subotu 07.2.2015. jedan mali dio pikadista PGŽ-a kreće put Solina gdje je na rasporedu posljednji ovosezonski HPS Masters turnir koji će odlučivati tko će od naših snaga izboriti izravni plasman na državno pojedinačno prvenstvo u pikadu.

Tjedan dana nakon Solina na rasporedu je još jedno veliko događanje – 5.RiMaster i Završnica C lige (14. i 15.3.2015.) koji će se u tandemu održati u organizaciji Pikado kluba Rapido u Lignju. RiMaster će se održati u subotu, a završnica C lige na rasporedu je u nedjelju. U Lignju su se pikadisti ove sezone već družili no za Liganj je specifična situacija da se turniru uvijek odazove mali broj natjecatelja bez obzira što je organizacija turnira za vrhunskoj razini te bez obzira na to što smo se u Lignju uvijek svi dobro proveli. Ovim putem apeliramo na pikadiste da nikako ne preskaču ovaj turnir, jer su zabava, druženje i dobar pikado zagarantirani!

Prijave za KUP natjecanje do 09.3.2015.

Kako se liga bliži kraju tako nam je sve bliže Kup natjecanje. Prijave su otvorene te traju do 09.3.2015. Nakon isteka roka, naknadne prijave neće se uvažavati. Izvlačenje za Kup održat će se na RiMasteru u Lignju 14.3. – još jedan razlog da nikako ne propustite Liganj.

Pred nama je nekoliko uistinu turbolentnih tjedana u kojima ćemo saznati puno toga – od pobjednika A, B i C lige do imena igrača koji će braniti boje Rijeke na pojedinačnom državnom prvenstvu u pikadu.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...