Početna - IZDVOJENO - Pilot-projekt „Građanski odgoj i obrazovanje“ počinje u listopadu
gradjanski_odgoj
foto: screenshot

Pilot-projekt „Građanski odgoj i obrazovanje“ počinje u listopadu

Novina ove jeseni je što će u 10. mjesecu u riječkim osnovnim školama po prvi put u Hrvatskoj započeti izvannastavna aktivnost „Građanski odgoj i obrazovanje“. Za sada Grad Rijeka projekt eksperimentalno uvodi u 5. razrede šest osnovnih škola: OŠ Nikola Tesla, OŠ Podmurvice, Oš Vežica, OŠ Trsat, OŠ-SE Dolac, OŠ-SE San Nicolo. Od školske 2017./2018. godine planira se u provođenje uključiti sve zainteresirane riječke škole.

Za potrebe provođenja građanskog odgoja izrađen je priručnik, i to na hrvatskom i talijanskom jeziku. Riječ je o prvom takvom priručniku za učenike u Hrvatskoj koji sadrži 30 nastavnih jedinica koje obuhvaćaju društvenu, ljudsko-pravnu, političku, kulturalnu, gospodarsku i ekološku dimenziju.

„Nastava građanskog odgoja nešto je što nam u Hrvatskoj itekako treba kako bi mladim ljudima omogućili da nauče neke osnovne pretpostavke da mogu odrastati u građanski uređenom društvu“, rekao je Obersnel.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Primanje za opatijske laureate – glazbenike Ellu i Duleta

Gradonačelnik Fernando Kirigin priredio je primanje za opatijske glazbenike, laureate ovogodišnjih popularnih glazbenih festivala ČAnsonfesta i MIK-a Emanuelu Lazarić – Ellu i Duška ...