Početna - IZDVOJENO - Planinarski dom na Poklonu dobio novu kuhinju
poklon

Planinarski dom na Poklonu dobio novu kuhinju

Grad Opatija donirao sredstva za novu kuhinju  Planinarskom društvu Opatija, koja je ugrađena u planinarskom domu na Poklonu,  pa je tim povodom jučer u podne upriličeno druženje gradonačelnika Ive Dujmića i  predstavnika Grada Opatije sa članovima Planinarskog društva “Opatija“ kao i prezentacija kuhinje za javnost. Ovime se bitno podigla kvaliteta ukupne usluge za planinare koji koriste ovaj dom na Učki, zaštitećnom prirodnom području, koji predstavlja jednu od ključnih primjera naše primorsko-goranske baštine.

U obnovu kuhinje uloženo  je 37.200 kuna, u što se ubrajaju i troškovi zidarskih i ličilačkih radova, drugi sitni popravci, te nabavka  kuhinjskih elemenata.

Gradonačelnik je jučer  prerezao i simboličnu vrpcu, ali i najavio kontinuiranu podršku Grada planianrskim aktivnostima koji se uklapaju u potrebu za revalorizacijom Učke kao dijela turističke ponude rivijere. Uključeni su i TZ grada Opatije, uz Planinarsko društvo Opatija, JU Park prirode Učka, a podršku daje i Planinarski savez Istre. Jedan od prvih koraka u tim nasotjanjima  je uključivanje raznih grupa djece i mladih koji bi organizirano trebali posjećivati Učku. Članovi Planinarskog društva na čelu s predsjednicom Mirjanom Brumnjak iskazali su svoju zahvalu na aktualnom poboljšanju uvjeta u korištenju planinarskog doma.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...