Početna - IZDVOJENO - Platak živi cijele godine
platak

Platak živi cijele godine

Trenutno se u popularnom Regionalnom sportsko-rekreacijskom i turističkom centru Platak odvijaju radovi čiji se završetak očekuje krajem rujna, o čemu smo već i pisali.

Novi sportski sadržaj Platka uključivat će ‘tubing’ stazu za adrenalinsko spuštanje, pokraj pokretne trake na Radeševu. Za sve koji ne znaju, ‘tubing’ staza je zapravo tobogan za ljetno sanjkanje, a ova na Platku će sa svojih 160 metara dužine biti jedna od najdužih u Europi.

U izgradnji su i dva dječja igrališta te bike park za sve ljubitelje biciklizma. Ukoliko nemate kako donijeti svoj bicikl na Platak, veselit će vas podatak da je kupljeno i deset bicikala koje izletnici mogu koristiti. Također je uređena i pokretna traka na baby liftu, a provedeni su zahvati i na stazi Radeševo 1.

Ove je godine u Županiji predviđeno 8.5 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture na Platku, a razvojem Platka će se razviti i druge djelatnosti koje će zahtjevati i nova radna mjesta.

Jedan od većih komunalnih zahvata na Platku je rekonstrukcija dijela županijske ceste dugog oko 1200 m, koji vodi od Vidikovca do kritičnih točaka gdje su se za vrijeme zime radili snježni nanosi. U sklopu ovogodišnje rekonstrukcije tog dijela ceste uredit će se branici, postaviti novi asfalt i odvodnja. Vrijednost tih radova iznosi oko 3 milijuna kuna.

Što se trenutno događa na Platku možete pogledati na ovoj web kameri.

Riječanima i Riječankama kojima je Platak na 30 minuta vožnje automobilom, ne moramo posebno predstavljati ovo predivno izletište. Svima ostalima možemo samo reći: spektakularan pogled na more s vrha sjedežnice (1.361 m).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...