Početna - IZDVOJENO - PLESNA PREDSTAVA «POKRET MISLIM OKRET» SUTRA GOSTUJE U HRVATSKOM KULTURNOM DOMU NA SUŠAKU

PLESNA PREDSTAVA «POKRET MISLIM OKRET» SUTRA GOSTUJE U HRVATSKOM KULTURNOM DOMU NA SUŠAKU

Nova izvedba predstave Pokret Mislim Okret, autorica i izvođačica Sonje Pregrad, Zrinke Šimičić Mihanović i Zrinke Užbinec, održat će se u Rijeci, 17. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Pokret Mislim Okret je predstava namijenjena gledateljima početnicima koji se do sada nisu susretali s izvedbama koje se artikuliraju kroz izričaj tijela i pokreta, ali jednako tako i iskusnim gledateljima koji žele produbiti svoje iskustvo suvremene izvedbene prakse. Izvođačice otkrivaju publici što se to krije u pozadini plesa, ono svjesno i nesvjesno, propitujući što uvjetuje donošenje određene koreografske, kao i izvođačke odluke. Bave se mišlju kao pokretom i pokretom tijela kao posljedicom misli. Artikulirajući misli u trenutku nastanka, izgovaraju ih i istovremeno osvještavaju na koji način one motiviraju, zaustavljaju i mijenjaju tijek kretanja…

Predstava je nastala kao dio programa Improspekcije2013.

Pojedinačne karte u pretprodaji i na dan izvedbe moći će se kupiti na blagajni HKD-a jedan sat prije izvedbe po cijeni od 30kn.

Nezaposlenima, beskućnicima i osobama lošijeg socioekonomskog statusa omogućavamo određeni broj besplatnih ukrcajnih karti (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta) uz prethodnu rezervaciju.

Izvedbe unutar koncepta VISIONS podržane su uz svesrdnu podršku Grada Rijeke – Odjel gradske uprave za kulturu, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i pokrovitelja izvedbenih umjetnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...