Početna - IZDVOJENO - Po Viškovu vozio pijan i bez dozvole – kazna 15.000 kuna. Drugi vozio 100 km/h iznad ograničenja
policija-rotirka
ilustracija

Po Viškovu vozio pijan i bez dozvole – kazna 15.000 kuna. Drugi vozio 100 km/h iznad ograničenja

Za vikend se dogodila 21 prometna nesreća u kojima su četiri osobe teško, a tri lakše ozlijeđene

Prošlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je ukupno 128 prometnih prekršaja.

Od toga su evidentirana  40 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, 11 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, a zabilježeno je i osam prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te pet prekršaja nepravilno korištenja mobitela u vožnji, kao i pet prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Od 28 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 2,09 promila izmjerena je 31-godišnjem hrvatskom državljaninu. Policija ga je 10. svibnja oko 1.45 sati, zatekla na području Viškova gdje je upravljao vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i bez osobne iskaznice. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije gdje je utvrđeno da nema ni regulirano boravište.

Po završetku postupanja prijavljen je nadležnom Prekršajnom Odjelu Općinskog suda u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, te po Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o boravištu. Zbog počinjenih prekršaja u prometa predložena mu je novčana sankcija od najmanje 15.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije kada se za isto steknu uvjeti.

Na području Viškova evidentirana je i najveća brzina u prometu. U petak, 8. svibnja oko 23.25 sati osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, kretalo se brzinom 158 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine na 50 km/h. 

Za vikend se dogodila 21 prometna nesreća u kojima su četiri osobe teško, a tri lakše ozlijeđeno. U četiri prometne nesreće teže su ozlijeđena dva biciklista i jedan motociklist, dok je treći biciklist lakše ozlijeđen. Motociklist, starosti 18 godina, ozlijeđen je u  nesreći što se dogodila i na području Severina na Kupi. 18-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,83 promila i bez položenog vozačkog ispita, upravljao motociklom marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka, gdje je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom te pao s vozilom i pritom udario u zid stambene zgrade. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Karlovcu, a riječkim biciklistima u KBC Rijeka, gdje su im utvrđene teške ozljede.  

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...