Početna - SPORT - Pobjeda pravde, domoljublja i nogometa nad političkim zločinima

Pobjeda pravde, domoljublja i nogometa nad političkim zločinima

Dok cijela nacija slavi povijesni uspjeh “vatrenih” na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, rijetki uspijevaju razaznati apsurd politike i institucionalnih zločina, koji ubijaju Hrvatsku reprezentaciju i hrvatski nogomet, a koji se događaju u domovini na koju smo tako silno ponosni.

Ovo je slavljeničko vrijeme i vrijeme kada svaki pravi Hrvat,istinski domoljub,živi na drugačiji način. Ovi dani nabijeni su silnim ponosom i zadovoljstvom. Tako i treba biti.

Ni mi nipošto ne želimo kvariti ovu briljantnu atmosferu koja prati uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, dapače, želimo stvarati besprijekorno uzdušje oko nje. Međutim, dužnost nam je osvrnuti se unatrag. Svaki dostojanstveni Hrvat mora pogledati istini u oči kako bi sam mogao pogledati u ogledalo svoje duše. Zato i ne možemo zanemariti notornu, brutalnu i ružnu istinu o kojoj pišemo u nastavku.

Kroz tu istinu želimo istražiti što su to hrvatske državotvorne institucije, od osamostaljenja Republike Hrvatske, a posebice od 1998. godine kada je Hrvatska pokazala da je zemlja nogometnih bisera, pa do danas, učinile za nogomet.
Ako izuzmemo instituciju predsjednika države i to isključivo za mandata gospođe Kolinde Grabar Kitarović,ostale institucije nisu učinile ništa. Naprotiv, sustavno, već gotovo dva desetljeća, kriminaliziraju nogomet. Naše nogometne terene i stadione, koji služe za ruglo i sramotu a ne na ponos i diku, nazivaju kriminalnim močvarama. Politika je ta koja nažalost ima najveći utjecaj i koja je upravo taj javni prostor iskoristila kako bi posijala sjeme zla među hrvatskim regijama.
Politika po svom difoltu jest zakonodavni dio vlasti u demokratskom trodiobenom sustavu političke vladavine. Upravo je ta zakonodavna vlast propustila proizvesti zakone koji bi spriječili nerede na sportskim stadionima i ubili svaku vrstu mržnje i nasilja. Zašto to nisu učinili?! To nisu učinili, niti danas čine, iz razloga što su neredi, siromaštvo i nezadovoljstvo građana upravo željeni fokus pažnje svakog Hrvata, a kojeg politika ciljano proizvodi kako bi udaljila svoje građane od praćenja rada politike i funkcioniranja institucija,kroz načelo logike: “ako se bave sobom, ne mogu sa nama”.
Politika je stvorila mržnju između Torcide i HNS-a. Ta ista politika tvorac je i ovog novog, modernog Hajduka koji ne igra hajdučkim srcem, nego zločestim jezikom usmjerenim ka tome kako bi se prikazalo da je Dinamo drugačiji i privilegiraniji u odnosu na ostale klubove HNL-a.Svoj neuspijeh pokušavaju prikriti i opravdati kriminaliziranjem boljih i uspješnijih. Hajduk je uvijek bio ponos svakog Dalmatinca, baš zbog srčanosti igrača kojima danas raznin blamiranjima vade upavo to srce hajdučko. Politika je tvorac neviđene hajke prema Hrvatskom nogometnom savezu, a tu hajku pokrenuo je ministar Željko Jovanović u vrijeme ere Zorana Milanovića i njegovog antihrvatskog SDP-a,te njihovih partijskih i udbaških komesara.

Nažalost ti isti političari, iako ih ovaj put ne dijelimo niti na lijeve niti na desne, i danas lažu svoju naciju. Upravo su lažni domoljubi i prikriveni udbaši uspjeli na čelo desno orijentirane domoljubne stranke, Hrvatske demokratske zajednice, instalirati briselskog činovnika, Andreja Plenkovića, koji svojim političkim djelovanjem, ne samo da ugrožava temeljni postulat desne političke orijentacije, nego i brutalno izdaje svakog Hrvata.
Samo slijepci ne vide da je saga oko Agrokora umjetna politička tvorevina namijenjena ekstremnom profitiranju pojedinih nacionalnih “lobista” i političara, a sve kroz proces poklanjanja nacionalnih gospodarskih mega kompanija u ruke strancima.
Dok brani taj neviđeni zločin u Agrokoru, premijer istovremeno ističe porast BDP-a i pad nezaposlenosti, a sve kao rezultat rada njegove vlade. Kvakva licemjerna, pa čak i za Hrvata ispodprosječne inteligencije, uvredljiva laž. BDP raste isključivo po inerciji ulaganja vrijednih hrvatskih poduzetnika i mogao bi rasti još puno više kada ne bi bilo blokatora kroz tijela institucija, koji udaljavaju investitore od investicije, posebice one koji dolaze iz uređenih zapadnih država.Što se tiče pada nezaposlenosti on je produkt činjenice da se više od 150.000 Hrvata kroz poslijednje dvije godine odselilo u inozemstvo.
Toliko o vjerodostojnosti i dobronamjernosti nacionalne politike, a posebice kada je u pitanju dobrobit njenih građana.

Niti ta brutalna omalovažavanja i ponižavanja nisu dovoljna toj zlobnoj političkoj mašineriji, nego su hrvatski narod počeli dijeliti po regijama, sukobljavati navijačke skupine, stvarati i gajiti mržnju i zavist prema uspješnima. I to ne samo da to uspješno proizvode nego su čak i institucije sudbene i izvršne vlasti podredili svojem djelovanju, kao mehanizme njihovih podlih planova.
Morali smo imati ovako opširan uvod kako bi pripremili one koji čitaju na bit poruke koja je konačno došla na red.

Ponovno se vraćamo na ovo vrijeme ponosa i slave u kojem svaki Hrvat istinski uživa gledajući nastupe “vatrenih” u Rusiji, ali u kojem svi nepošteno i neopravdano, neki slučajno a neki namjerno, zaboravljaju, ignoriraju i zapostavljaju jednu golu i čistu istinu.
Zaboravili smo i izdali tvorca ove hrvatske reprezentacije, kojeg ćemo s pravom osloviti ocem modernog hrvatskog nogometa, gospodina Zdravka Mamića.
Drage Hrvatice i dragi Hrvati, tako vam se obraćaju političari pa ćemo i mi u ovom tekstu, zaboravljate, u momentu dok vam vaši i naši politički lideri, izuzev cijenjene gospođe predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, čestitaju na pobjedi “vatrenih” i pozivaju vas da budete ponosni, da su upravo oni odgovorni za kriminalizaciju hrvatskog nogometa. Zaboravljate da je devet dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva, Županijski sud u Osijeku, prema politički montiranoj optužnici i po političkom nalogu, izrekao kriminalnu presudu, kojom je,krajnje nepravedno, tvorca hrvatske reprezentacije, gospodina Zdravka Mamića, osudio na 6 i pol godina zatvora. U tim momentima, kroz tu neosnovanu i nezakonitu presudu, u istoj toj sudnici, bezbroj su se puta prozivala imena Luke Modrića i Deana Lovrena, istih onih aktera koji danas tvore “Rusku bajku”. Gotovo na leđima svakog dresa koji smo vidjeli, bilo u hrvatskim gradovima ili na ruskim ulicama i stadionima, stoji ime Luke Modrića i njegov broj 10. Upravo su tog Modrića i Lovrena “pet minuta” prije početka svjetskog prvenstva hrvatski novinari “ubijali” provokativnim pitanjima na okolnosti te monstruozne presude. Isti oni novinari koji Luku Modrića danas s pravom dižu u nebesa, kao što su i svi ti Hrvati koji nose dres s njegovim imenom licemjerno ismijavali tog nogometnog virtuoza kroz frazu “ne sjećam se”. Čak su i u vrijeme drame u utakmici s Danskom neki “veliki” Hrvati na svojim Facebook profilima, u vrijeme kada je Luka Modrić hrabro izvodio svoj drugi jedanaesterac, pisali “puca drugi penal, jer se ne sjeća da je promašio prvi.”Gdje je tu ono što se zove moral!?
Zato, drage Hrvatice i dragi Hrvati, koji se u ovom opisu vidite, nek vas bude sram! Gotovo 80% hrvatske nogometne reprezentacije su Dinamova djeca. Svi oni potječu iz Dinama i od svih je njih Dinamo napravio velikane.

Dinamo?! Tko je to!? A tko drugi nego Zdravko Mamić! Što bi to Dinamo bio kada ne bi bilo Zdravka Mamića?!
Bio bi, kao i većina hrvatskih prvoligaša, sjetite se samo NK Istre kroz sezonu iza nas, eklatantni primjer nepoštivanja institucija, zlorabljivanja igrača i sportskih djelatnika… Drugim riječima životario bi kroz financijske injekcije koje bi mu politika ili razni interesni pojedinci ubrizgavali na kapaljku.
Danas je Dinamo institucija i klub koji je dosegao neviđenu nogometnu slavu i to sve zahvaljujući samo jednom čovjeku, nikom drugom nego Zdravku Mamiću. Danas je,kada su mladi igrači u pitanju, Dinamo tvornica talenata,te se danas izravno iz Dinamove blagajne hrane na stotine obitelji, odnosno nekoliko tisuća građana Hrvatske.
U trenucima kada je Zdravko Mamić logično i realno prezentirao okolnosti hajke na sebe, politika ga je ismijavala i koristila onu zaluđenu masu Hrvata, koje je prethodno podijelila, kako bi od njega napravila lopova i državnog neprijatelja, koji se eto, sada kada je napokon “razgolićen”, pokušava izvući.
Iako u tim njegovim “zločinima” nema oštećenika, nitko sa logikom, pa čak i bez nje, uopće ne pokušava objasniti kakvu je to štetu on napravio, tko zbog nje trpi i tko s njom gubi. Nisu, jer to nije ni bitno. Oni imaju toliku privilegiju i moć da obrazloženja nisu potrebna.
I ne samo to, politika koja pokušava preuzeti kontrolu nad nogometom guši, zatvara i izolira svakog onog pojedinca koji ih uspjeva prozrijeti. Koliko jadni i koliko besramni trebamo biti da u ovim čarobnim trenucima brutalno izopćimo oca modernog hrvatskog nogometa i tvorca ove nogometne velesile, gospodina Zdravka Mamića?!
Međutim, veseli nas činjenica da većina “malih i nebitnih” Hrvata ipak razmišlja drugačije. Uz ovaj tekst prikazati ćemo i zaključak jednog prosječnog Hrvata,istinskog domoljuba,objavljen u jednoj grupi organiziranoj kroz internet aplikaciju Viber.

Naposlijetku ističemo kako smo sigurni da je Zdravko Mamić žrtva pravosudnog reketa, ali isto tako naglašavamo da smo u posjedu saznanja i činjenica koje će vrlo brzo demaskirati zlobnike i ispraviti nepravdu nanesenu čovjeku koji je kroz vlastiti uspjeh stvorio od Hrvatske nogometnu velesilu.
Za kraj Vas, naše čitatelje, prave Hrvate i istinske domoljube, iznad svega i vjernike, pozivamo da odete u Međugorje, ako to niste u mogućnosti fizički onda barem u svojim mislima, te da se za ovo čudo od hrvatske nogometne reprezentacije pomolite Gospi Međugorskoj i naklonite ocu hrvatskog nogometa, gospodinu Zdravku Mamiću, pa tek onda slavite Zlatka Dalića i sve naše Vatrene. To je jedina istina i jedina realnost. Sve drugo je zlo i grijeh.

Autor: Boško Županović

Rabljena Vozila

Jedan komentar

  1. Bravo svaka čast jedini šo je napisao istino i to bez cenzure, pa onaj koji zna mislit sa svojom glavom če mu bit sve jasno kakve su to politične igre!!!

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dan susjedstva Opatija

Predstavljena OKiZA, ÖkoKauf Wien, uručena vremenska kapsula Opatijska kultura i zeleni aktivizam, program je susjedstva Opatija, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice ...