Početna - IZDVOJENO - Počele su prijave za karnevalsko ludilo na kotačima- “8. Rally Halubje-Liburnija” s međunarodnim štihom
maskarani-auti

Počele su prijave za karnevalsko ludilo na kotačima- “8. Rally Halubje-Liburnija” s međunarodnim štihom

Sportski zanesenjaci riječkog autokluba ”RI autosport” poznati su ljubitelji i participatori kulturnih manifestacija karnevala i maškara u svim njihovim formama i izdanjima. Početkom 2010. godine organizirali su i uspješno realizirali, tada novo, karnevalsko oktansko događanje na atraktivnoj lokaciji. Ovih dana, nakon dosadašnjih sedam održanih relija, intenzivno pripremaju osmo izdanje ”Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017.”.

Svoje polazište osmi rally maškaranih oktanaca zakazuje u Viškovu i to na dan Halubajskoga karnevala, 21. siječnja 2017. Skupina šarenih prometala potom nastavlja svoj put prema ”gradu na brege”, točnije Trgu Matka Laginje, gdje ih očekuju brojne Kastavke i Kastavci oko 10,30 sati. Nakon Kastva, slijede ”dobri ljudi Frlanije” te centar Matulja (ispred škole, iznad dvorane) gdje se sprema mala pauza i ispit spretnosti. Maškarani vozači i brojna pratnja ove specifične manifestacije, točnije njih tridesetak iz zemlje i inozemstva, svoj put završavaju u Opatiji.

Inače ”maskirana” vozila relija razvrstana su u četiri kategorije: osobni automobili (klase do 1600 i više od 1600 ccm), oldtimeri  (proizvedeni do 1990. godine), terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila te motocikli na dva ili tri kotača.

Pokrovitelji manifestacije su Primorsko – goranska županija, Općina Viškovo, Grad Kastav, Općina Matulji i Grad Opatija, dok supokroviteljstvo pripada istoimenim turističkim zajednicama.

Prijave na osmi ”Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017” primaju se do 17. siječnja 2017. u autoklubu ”Ri autosport” (Ružićeva 8a, Rijeka). Predviđena su i dežurstva u Viškovu, autocentru ”Marinići”, 16. i 17. siječnja od 16,00 do 18,00 sati.

Pravila i prijavni obrasci za reli dostupni su na web stranici http://www.haks.hr/, http://www.ztk-rijeka.hr/ ili putem e-mail adresa ri-autosport@vip.hr i riautosport1@gmail.com.

Međunarodni sportsko – turističko – karnevalski reli zasigurno će prirediti izuzetan ”puknuti oktanski dan na kotačima” i obogatiti programe pusnih zbivanja na Kvarneru.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...