Početna - IZDVOJENO - Foto: Antonje, počelo je peto godišnje doba u Opatiji
Foto: afs Franjo Slavić

Foto: Antonje, počelo je peto godišnje doba u Opatiji

Dizanjem pusta na jarbol i karnevalske zastave, te svečanom primopredajom ključeva grada pusnom gradonačelniku i maškarama  službeno je  započelo najluđe doba u godini! Peto, maškarano godišnje doba!  Ključeve je gradonačelnik Ivo Dujmić predao tradicionalnom pusnom gradonačelniku Dušku Jeličiću Duletu, čestitavši mu na pobjedi.

Ove godine se početak maškaranog ludila na Antonju  koje se ceremonijalno odvija pred zgradom opatijske tržnice mogao uživo pratiti na malim ekranima,  ekipa HTV koja je pratila događaj uključila se u svoj program uživo, s mjesta događaja iz Opatije upravo u trenutku predaje ključeva grada gradonačelnika Dujmića pusnom gradonačelniku Duletu. Uz mnoštvo koje se okupilo na trgu bili su i zamjenici gradonačelnika Fernando Kirigin i Marina Gašparić.

Kvartet Peškani bili su zaduženi za glazbeni dio programa, a sve je vodio Joso Krmpotić. Uz kuhano vino svi su se mogli zaslaiti s fritulama i kroštulama. Bilo je veseli i zabavno do samog kraja kada se uz karnevalsku zastavu uz asistenciju djelatnika Parkova zavijorio na jarbolu i opatijski pust – Kvarnerko von Lamarin. Pusta su izradili članovi Kluba 60+, a ove je godine on u znaku kontejnera, kao asocijacija na prošlogodišnju nadogradnju hotela Kvarner. Prije dizanja na jarbol, pošteno mu se sudilo, a pust je naravno, kriv za sve i zbog toga mora visiti.

Karnevalsko doba traje ove godine do 18. veljače, a ispunjeno je brojnim i raznovrsnim događajima, od dječje povorke, preko čuvene Balinjerade, Plesa pod maskama i još mnogo toga.

U našoj foto galeriji pogledajte kako je bilo u Opatiji na Antonje:

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...