Početna - IZDVOJENO - Počeo je projekt E- sigurnosti: Policajci će nositi kamere na odorama
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Počeo je projekt E- sigurnosti: Policajci će nositi kamere na odorama

U Zagrebu, Splitu i Rijeci počeo projekt E-sigurnost. Odzvonilo je lažnim optužbama za policijsku brutalnost ili, pak, prigovorima da se predugo čekalo na policijsku intervenciju.

Policija je lansirala projekt E-sigurnost koji je počeo s radom u tri PU – zagrebačkoj, splitsko-dalmatinskoj i primorsko-goranskoj. Modernizirani su operativno-komunikacijski centri (OKC) u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Za par dana bit će u funkciji i aplikacija za građane kojom će se u policijski sustav moći anonimno poslati fotografija nekog događaja koji ugrožava sigurnost. Više od milijun eura vrijedna oprema ugrađena je u OKC-e te u 50 policijskih vozila u kojima su instalirani računala i pisači, a najveća novost su videokamere na policijskim odorama koje će bilježiti svako policijsko postupanje.

– Zaštitit ćemo policijske službenike od neprimjerenog i protuzakonitog ponašanja građana, a radni proces se snima pa se time provodi i građanski nadzor nad radom policije – kaže Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije. Svečanom implementiranju E-sigurnosti prisustvovao je, uz ostale, i glavni državni odvjetnikDinko Cvitan koji je prvi imao čast ući u modernizirani policijski auto na “obuku”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...