Početna - IZDVOJENO - Početak nove operne sezone uz „Toscu“
Tosca_kristina
web

Početak nove operne sezone uz „Toscu“

Danas u 19:30 sati opernu sezonu Rijeke otvara koncertna izvedba „Tosce“, opere opere Giacoma Puccinija, jedna od najizvođenijih djela u svijetu opere. To je drama o tome što se događa s životima ljudi uz politiku i izdaju pomiješane s ljubavlju i strasti. Pod dirigentskom palicom maestra Roberta Homena koji se vraća u mjesto početka svoje karijere, Rijeku, možemo poslušati ovaj glazbenu ljepotu uz snažne emocije.

U naslovnoj ulozi ćemo poslušati i vidjeti sopranisticu Kristinu Kolar koja je  riječka i hrvatska operna zvijezda koja velikom brzinom gradi međunarodnu karijeru, a kojoj će se, pjevajući ulogu Marija Cavaradossija, pridružiti talijanski tenor Renzo Zulian. On je svoju pjevačku tehniku usavršavao kod slavnog talijanskog tenora Franca Corellija, a danas redovno nastupa u poznatim opernim teatrima Italije kao što su napuljska opera San Carlo, Teatro Regio u Parmi, Teatro Verdi u Trstu, Teatro Verdi iz Salerna, Puccinijev festival u mjestu Torre del Lago, Teatro Verdi u Bussetu, Teatro Comunale iz Ferrare, Ravene, Piacenze i Modene, a pjevao je i na opernim pozornicama u Austriji, Francuskoj, Španjolskoj, Tajvanu, Japanu… U njegovom opsežnom repertoaru vodećih tenorskih uloga, uloga Marija Cavaradossija zauzima istaknuto mjesto. ulogu Scarpije pjevat će Giorgio Surian, koji se ovom ulogom proslavio na pozornicama diljem opernog svijeta, a koji se ove sezone pridružuje riječkom „Zajcu“ kao Počasni član opernog ansambla.

Uz zbor i orkestar riječke Opere, ostale uloge pjevat će Siniša Štork, Robert Kolar, Saša Matovina, Dario Bercich i Vanja Zelčić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra se otvaraju granice, kafići i hoteli u Sloveniji

Zahvaljujući boljoj epidemiološkoj situaciji od sutra se u Sloveniji otvaraju granice statističkih regija, od subote se dopušta rad lokala i ...