Početna - IZDVOJENO - “Početnica”- multimedijalna edukativno-umjetnička instalacija kolektivnog autorstva u Filodrammatici
pocetnica2

“Početnica”- multimedijalna edukativno-umjetnička instalacija kolektivnog autorstva u Filodrammatici

Od 29. listopada do 20. studenog 2015., Udruga Drugo more će u Galeriji Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28/1) ugostiti “Početnicu”, multimedijalnu edukativno-umjetničku instalaciju kolektivnog autorstva. Kao treći modul projekta “Kreativne strategije” međunarodno afirmirane vizualne umjetnice Andreje Kulunčić, “Početnica” se sastoji od izložaka prenosive prostorne jedinice koju su kreirali razni sudionici projekta, te niza aktivnosti koje uključuju radionice, predavanja, tribine i projekcije vezane uz glavne teme projekta.

Andreja Kulunčić je vizualna umjetnica koja uspostavlja vlastite interdisciplinarne mreže, doživljavajući umjetnički rad kao istraživanje, proces sukreiranja i samoorganizacije. Sudjelovala je na značajnim međunarodnim izložbama poput documenta11 (Kassel, Njemačka), Manifesta4 (Frankfurt/Main, Njemačka), 8. istanbulski bijenale (Turska), The American Effect (Whitney muzej američke umjetnosti, New York), liverpoolski bijenale (UK), Day labor (MoMaPs1, New York).
Ulaz na sve sadržaje za posjetitelje je besplatan.
Otvorenje izložbe zakazano je za četvrtak 29. listopada, u 20 sati, prije kojeg će se u 19 sati u prostoru galerije održati tribina Izazovi obrazovnog sustava, na kojoj će govoriti Nikola Baketa (GOOD Inicijativa), Zdravko Popović (Direktna demokracija u školi) i Snježana Prijić-Samaržija (Filozofski fakultet u Rijeci).
Idućeg dana, u petak, 30. listopada u 14 sati, održat će se radionica direktne demokracije za srednjoškolce s polaznicima jedne od riječkih gimnazija, dok će u srijedu, 4. studenog, Marina Ivandić i Nikola Ptić iz udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) održati predavanje (Dis)kontinuiteti radničkog organiziranja i metoda borbe od 1990.-2014.
Također, u ponedjeljak, 2. studenog u 19 sati, Udruga Drugo more će u prostoru galerije organizirati okrugli stol pod nazivom Nejednakost u gradu, na kojem će sudjelovati Avner de-Shalit, Ognjen Čaldarović, Jana Šarinić i Elvio Baccarini.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...