Početna - IZDVOJENO - Počinje Europski tjedan kretanja u Rijeci
Nase-ulice
web

Počinje Europski tjedan kretanja u Rijeci

Moto ovogodišnjeg Europskog tjedna je Naše ulice-naš izbor,  a volonteri Mladih čuvara okoliša anketirat će građane o tome kako doživljavaju svoje ulice, a sve kako bi saznali što bi zadržali i što je dobro. Anketiranje  počinje 16.09., a traje do 20.09., a od 18.-19.09. bit će postavljen info štand na Korzu. U petak i subotu ulica Andrije Kačića Miošića postaje pješačka zona, a sve kako bi se promoviralo kretanje i pokretanje kvalitetnijeg života u urbanoj sredini.

Kako je spomenuta ulica već zatvorena radi postojećih radova neće se zatvarati dodatne ulice, a ulica Andrije Kačića Miošića služit će da prikaže prednosti nekorištenja automobila uz različite zabavne i edukativne sadržaje.

Za školarce je pripremljen program „Ulice su za igru“ koji će biti na rasporedu u petak od 11:00-14:00 sati, a učenici od 5. do 8. razreda moći će naučiti kako provesti kvalitetno vrijeme na otvorenom: očekuje ih program ocrtavanja pločnika, MUP-ov edukativni štand s „pijanim naočalama“ s kojima se kod mladih stvara svijest o štetnosti alkohola, radionice Foto kluba Rijeka i Graditeljske škole za industriju i obrt te mladih riječkih umjetnika, izložba učeničkih likovnih radova, komunikacijske radionice, druženje s maskotom Gradskog kazališta lutaka, upoznavanje s radom Veslačkog kluba Jadran te stare dobre igre poput školice, graničara, preskakivanja užeta i „lastike“.

U subotu ulica Andrije Kačića Miošića u razdoblju od 11:00 do 18:30 postaje zona plesa, sportskih, rekreativnih i ekoloških radionica, a u kreativnu provedbu ljepšeg življenja u našim ulicama uključeni su i poslovni subjekti iz ulice A.K.Miošića, a sve kreće od caffe bara Kortil koji se nalazi na samom početku ulice, a koji će za te dane imati i posebnu ponudu odnosno pogodnosti za svoje goste.Predviđena su brojna zanimljiva događanja namijenjena građanima: jedrilice na daljinsko upravljanje koje izlaže Zajednica tehničke kulture, Streljački klub Papirničar, Veslački klub Jadran, Judo klub Rijeka, Tae Kwon Do klub Sušak, Ženski nogometni klub Jack pot, Yoga centar za promicanje zdravog života, Šahovski klub Rijeka i šah s velikim figurama, retro sportovi poput graničara, lastike, cip-copa, itd. Uz dobru glazbu očekuje nas nastup Prvih riječkih mažoretkinja, a izmjenjivat će se plesni nastupi članova riječkih plesnih škola i klubova. Ex Libris će oformiti antikvarijat na otvorenom, prikupljat će se sredstva za bibliobus Gradske knjižnice Rijeka, a Gradsko kazalište lutaka predstavit će novu sezonu. Na štandovima će se naći i ponuda sadnica, zdrave i organske hrane i kozmetike. Dan za Riječku šetnicu je nedjelja, a  kreće se od Hartere i ide stazom uz Rječinu gdje sudionike očekuje zajednička marenda.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Mobilno reciklažno dvorište u Pobrima od 10. travnja

Od 10. do 15. travnja 2021. u Pobrima moguće je odlaganje otpada u mobilno reciklažno dvorište. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta ...