Početna - IZDVOJENO - Počinje izgradnja Ljetne pozornice na Crekvini, Kastav
crekvina
web

Počinje izgradnja Ljetne pozornice na Crekvini, Kastav

Ministarstvo turizma Gradu Kastvu odobrilo je početnih milijun kuna za projekt Crekvine kao turističke atrakcij. Tako se počinje s izgradnjom ljetne pozornice na ovom povijesnom kastavskom trgu, prema projektu arhitekta Nenada Fabijanića. Završetkom projekta će Crekvina, kao izvanredni prirodni scenski ambijent, postati idealnim mjestom za održavanjem kulturnih i drugih priredbi.

Ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna, a plan je da nakon uređenja trg Crekvina postane mjesto održavanja svih značajnijih manifestacija i programa u Kastvu, te mjesto ugodnog druženja i svjedočenja o bogatoj povijesti Kastva – napominje gradonačelnik Ivica Lukanović. Uvjeren je da će projekt osigurati  turističku promociju kulturno-umjetničkog i povijesnog značaja Crekvine, te njezinu daljnju afirmacija u funkciji turizma kao središnjeg lokaliteta stare povijesne jezgre.

Prva faza uređenja Crekvine obuhvaća izvedbeni projekt, stručni i projektantski nadzor, konsolidaciju postojeće konstrukcije, građevinsko-obrtničke radove, vodovod i odvodnju te elektroinstalacije. Ukupni planirani troškovi iznose oko 2.450.000 kuna bez PDV-a. U Gradu će za financiranje dijela vlastitih sredstava pokušati osigurati sufinanciranje iz još nekih izvora, kao što je Ministarstvo kulture.

Očekuje se da će dovršetkom projekta biti povećan broj kulturnih događanja, aktivnosti i sadržaja u Kastvu, čije su ga manifestacije već pozicionirale na karti prepoznatih kulturnih destinacija. Sanacija ruševine na Crekvini, na način da je na njoj konstruirana ljetna pozornica, rezultirat će povećanim brojem posjetitelja manifestacija, ali i turista, te povećati broj noćenja na području Kastva, omogućiti rast i razvoj lokalnih udruga, povećati mogućnost zapošljavanja te povećati potrošnju i kvalitetu eno-gastro ponude, očekuju u Gradu Kastvu. Kod Crekvine će biti izgrađen javni WC, za potrebe posjetitelja kulturnih priredbi i turista koji posjećuju Kastav.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...