Početna - IZDVOJENO -  Počinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“
Tic logo

 Počinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“

U utorak, 29. rujna u Dječjem domu “Tić” započinje novi ciklus “Škole za razvedene roditelje” – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 29. rujna do 27. listopada tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati.

Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati. Predviđeni broj polaznika je minimalno 12 i maksimalno 25 roditelja.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva” Tić organizira programe potpore roditeljima u vidu škola za roditelje te tematskih radionica i predavanja.

Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje, a 29. rujna započinje 18. ciklus.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:

o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka

utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja

prepoznavanje  i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda

razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti

upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka

upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.

Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa kojeg vode psihologinje Dječjeg doma “Tić” Rijeka.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...