Početna - IZDVOJENO - Peto godišnje doba: riječki karneval počinje 17. siječnja
foto: rijecki-karneval.hr

Peto godišnje doba: riječki karneval počinje 17. siječnja

Riječki karneval, u kojemu svake godine sudjeluje nekoliko tisuća maškara, ove će godine trajati nešto dulje nego lani, od 17. siječnja do 5. ožujka, a velika završnica – Međunarodna karnevalska povorka najavljena je za 2. ožujka.

Dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluje nekoliko tisuća maskiranih mališana i njihovi odgajatelji održat će se 22. veljače.

Po podacima riječke Turističke zajednice, za sudjelovanje u karnevalskim povorkama mogu se ispuniti on line prijavnice – za Dječju karnevalsku povorku od 7. do 24. siječnja, a za Međunarodnu karnevalsku povorku od 7. do 31. siječnja na internetskim stranicama Riječkog karnevala.

Novu kraljicu Riječkog karnevala izabrat će 24. siječnja u Dvorani mladosti, a iste večeri riječki gradonačelnik Vojko Obersnel simbolično će predati ključeve grada i vlast meštru Toniju.

Po običajima, u Hrvatskome primorju i istočnom dijelu riječkog područja maškare zavladaju već prve subote nakon Sveta tri kralja, a u zapadnome dijelu počinju 17. siječnja, na Antonju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...