Početna - IZDVOJENO - Počinje tradicionalna Rokova, Liganj
liganj rokova

Počinje tradicionalna Rokova, Liganj

Danas počinje tradicionalna fešta Rokova, a održava se cijeli vikend uz početak novog tjedna. Program će započeti u petak, 12. kolovoza, prednatjecanjem za Otvoreno prvenstvo Liburnije u briškuli. Posebnost ovog prvenstva jest u tome da muškarci i žene igrati u posebnim konkurencijama, a pobjednici će u međusobnom dvoboju odlučiti o najboljem paru čitavog turnira.

Turnir u petak počinje u 17 sati, a za sve igrače pripravit će se užina. Žene će na ovom prvenstvu biti pomalo privilegirane, jer su oslobođene kotizacije, dok muškarci plaćaju 30 kuna po paru. Majstorica će se igrati u utorak, 16. kolovoza, također s početkom u 17 sati, a za najbolje su predviđene i bogate nagrade.

Centralni dio Rokove bit će posvećen – repi. Naime, i ove godine održat će se natjecanje domaćica u pripremi domaće repe, pod nazivom ”Najbolje skuhana repa”, na boćariji. Repa će se degustirati na Rokovu, 16. kolovoza nakon mise, odnosno oko 18 sati.

Organizatori iz udruge Ognjišće pozvali su što veći broj domaćica da se odazovu, donesu repu s fažolom bez suhog mesa i gulaša, na degustaciju i ocjenjivanje pred žirijem, a najbolja repa osvojit će ne samo čast svojoj kuharici, već i prigodnu nagradu.

Tijekom ovog programa sve će posjetitelje zabavljati harmonikaši iz Lignja, Tuliševice i Lovranske Drage, a očekuje se i nastup lovranske klape ”Marun”. Tijekom trajanja gastromanifestacije moći će se razgledati i etno-zbirka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...