Početna - IZDVOJENO - Počinju radovi na obnovi kolnika u Ulici Ivana Zajca, Rijeka-nova prometna regulacija
regulacija
foto: Grad Rijeka

Počinju radovi na obnovi kolnika u Ulici Ivana Zajca, Rijeka-nova prometna regulacija

TD Rijeka promet obavještava građane da će u petak, 26. kolovoza 2016. godine, započeti radovi na obnovi kolnika na dijelu državne ceste D8 u Ulici Ivana Zajca u Rijeci, kao i nova (privremena) regulacija prometa. Zbog iznimno jakog intenziteta prometa i suženja s četiri na dva prometna traka, u Ulici Ivana Zajca očekuju se gužve i zastoji u prometu. Pripremni radovi na postavi privremene prometne signalizacije te ostale opreme gradilišta započet će dan ranije, u četvrtak, 25. kolovoza u poslijepodnevnim satima.

 Predviđeno je da se planirani radovi na obnovi i uređenju završnog asfaltnog sloja te kolosijeka željezničke pruge izvedu u 5 faza, a izvodit će se duž Ulice Ivana Zajca, odnosno na dionici od semaforiziranog pješačkog prijelaza na spoju Ulice Ivana Zajca s Ulicom Riva Boduli do Ulice Hinka Bačića (bivša cesta D-404), uključujući raskrižja ulica Ivana Zajca, Wenzelove, Ribarske i Hinka Bačića.

Prvom fazom radova obuhvaćeni su radovi na uređenju i sanaciji završnog sloja asfalta duž sjevernog dijela prometnice od raskrižja ulica Riva, Riva Boduli, Ivana Zajca i Hencekova, do raskrižja ulica Ivana Zajca, Wenzelove, Ribarske i Hinka Bačića, u širini od cca 6 metara. Drugom fazom radova obuhvaćeni su radovi na uređenju i sanaciji asfaltnog sloja u zoni raskrižja ulica Ivana Zajca, Wenzelove, Ribarske i Hinka Bačića, kao i željezničkog kolosjeka u zoni predmetnog raskrižja. Trećom fazom radova predviđeni su radovi na uređenju i sanaciji asfaltnog sloja te željezničkog kolosijeka duž južnog dijela Ulice Ivana Zajca, od raskrižja ulica Riva, Riva Boduli, Ivana Zajca i Hencekova, do raskrižja ulica Ivana Zajca, Wenzelove, Ribarske i Hinka Bačića. Četvrtom fazom radova obuhvaćeni su radovi na uređenju i sanaciji asfaltnog sloja u zoni raskrižja ulica Riva, Riva Boduli, Ivana Zajca i Hencekova, kao i željezničkog kolosjeka u zoni predmetnog raskrižja. Petom fazom radova obuhvaćeni su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na cijelom području izvedenih radova u sklopu prethodnih faza radova.

Zbog iznimno jakog intenziteta prometa i suženja s četiri na dva prometna traka, u Ulici Ivana Zajca očekuju se gužve i zastoji u prometu. Preporuča se vozačima da koriste obilazni smjer prometovanja iz smjera zapada prema istoku tj. pravcem Krešimirova- Manzonijeva-Fiorello la Guardia-Pomerio-Žrtava fašizma. U cilju obilježavanja preporučenog obilaznog smjera postaviti će se privremena prometna signalizacija na udaljenosti od cca 30 metara prije raskrižja Krešimirove ulice sa Manzonijevom ulicom te na približno istoj udaljenosti prije raskrižja Manzonijeve ulice sa Ulicom Fiorella la Guardia. Stajalište autobusa Autotroleja „Tržnica“ u Ulici Ivana Zajca preseliti će se privremeno na novu lokaciju uz desni prometni trak uz Mrtvi kanal u Ribarskoj ulici. Također, za vrijeme izvođenja građevinskih radova, uspostavlja se i privremeno stajalište za županijske linije na stajalištu Riva.

Autotrolej će postaviti oznake privremenog stajališta za autobuse u Ribarskoj ulici, dok će se na autobusno stajalište u Ulici Ivana Zajca staviti oznake da stajalište nije u funkciji.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA ZA VRIJEME IZVOĐENJA 1. FAZE RADOVA

Radovi u sklopu 1. faze radova izvoditi će se na sjevernom dijelu prometnice na kojemu će se privremeno ukinuti parkiranje vozila pod naplatom, te na dijelu krajnjeg sjevernog prometnog traka. Za vrijeme izvođenja radova promet će se u zoni gradilišta preusmjeravati južnim dijelom prometnice. Tijekom trajanja radova u sklopu 1. faze, za sav promet će se zatvoriti dio Veslarske ulice, od raskrižja sa Ulicom Matije Gupca do raskrižja sa Ulicom Ivana Zajca. Semafori na raskrižju ulica Riva – Riva Boduli – I. Zajca – Hencekova te na raskrižju ulica I. Zajca – Wenzelova – Ribarska – Hinka Bačića biti će u funkciji dok će se semafor na raskrižju Ulice I. Zajca i Veslarske ulice staviti izvan funkcije. Za vrijeme trajanja 1. faze radova zabraniti će se upotreba pješačkog prijelaza na raskrižju Ulice Ivana Zajca i Veslarske ulice, a pješaci će se usmjeravati na prijelaz kroz pješački pothodnik ispod Ulice Ivana Zajca, ali se za prijelaz može koristiti pješački prijelaz na raskrižju ulica I. Zajca – Wenzelova – Ribarska – Hinka Bačića.

TD Rijeka promet posebno se naglašava i apelira na sve sudionike u prometu  da poštuju prometnu signalizaciju te koriste preporučene obilazne pravce.

Izvođač radova na obnovi kolnika je tvrtka GP Krk d.o.o., a očekivani rok završetka radova je prosinac 2016. godine.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zatvara se sjeverni ulaz na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove bolnice na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka, od danas; 01. ožujka od 8 sati, pa ...