Početna - IZDVOJENO - Počnite raditi ove četiri stvari još danas i imat ćete daleko više novca
kune Euro
web

Počnite raditi ove četiri stvari još danas i imat ćete daleko više novca

Često se zavaravamo i zanemarujemo činjenicu koliko doista trošimo, a mnogi od nas nemaju pojma ni gdje im ‘iscure’ stotine, pa ćak i tisuće kuna. Vrijeme je da to promijenite i stanje vaših osobnih financija znatno će se popraviti.

Četiri vrlo jednostavna koraka kako to napraviti;

1. Odlučite što želite

Da biste znali što stvarno želite u životu, napišite popis ciljeva koje želite ostvariti. Zatim odlučite koji od tih ciljeva su prioritetni i mali koraci će vas dovesti do prvotnog cilja.

2. Riješite se duga

Da biste smanjili dug, smanjite potrošnju, a s viškom koji će vam ostati pokrijte dio duga. Da biste to postigli, morate shvatiti na što trošite novac i smanjiti potrošnju novca na stvari koje vam stvarno ne trebaju. Druga mogućnost je da povećate svoje prihode. Nakon što ste zaradili dodatni novac povratom poreza ili ste se zaposlili u tvrtki koja vas bolje plaća, počnite otplaćivati svoje dugove  i to najprije one s najvećim kamatnim stopama.

3. Investirajte

Uspjeli ste s vremenom staviti nešto novca sa strane? Većina bogatih ulaže u dionice, no svi znamo da tržište zna biti zastrašujuće i to pogotovo za nove investitore. Razmislite stoga o oročenoj štednji ili nekom drugom ulaganju u kojem je povrat novca sigurniji.

4. Kupite nekretninu

Većina imućnijih ljudi živi u vlastitim kućama i stanovima, a ne u iznajmljenima. Možda ne možete odmah sada kupiti kuću ili stan, ali možete poduzeti neke korake koji će vas približiti tom cilju. Najprije napravite izračun koliko plaćate najam i koliko bi vas došla rata kredita da ju plaćate. Ako se vaš najam ne razlikuje puno od rate kredita koju biste plaćali, možda je vrijeme da razmislite o kupovini vlastitog stana.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...