Početna - IZDVOJENO - Počinje cjelogodišnja manifestacija „Kino koraci“
kino koraci

Počinje cjelogodišnja manifestacija „Kino koraci“

Art-kino, u suradnji s Muzejom grada Rijeke i Gradskom knjižnicom Rijeka, u srijedu, 13. travnja u 19 sati i 30 minuta započinje cjelogodišnju manifestaciju «Kino koraci» kojom će se otkrivati zanimljiva povijest filma i kinematografije u Rijeci.

Prvi «Kino korak» bit će obilježavanje 110. godišnjice otvaranja Salone Edison, prvog riječkog kina.

Salone Edison djelovao je u Kući «Adamić» na Fiumari 13 od travnja 1906. godine te će se u srijedu, 13. travnja u 19.30 sati otvoriti prigodna privremena izložba u hodniku kuće «Adamić». Za oblikovanje izložbe zaslužni su dizajner Damir Gamulin i arhitekt Antun Sevšek.

Od 20 sati prikazivat će se filmski zapisi Rijeke u Ulici Pavla Rittera Vitezovića, iza «Palače Adamić». Riječku ćemo povijest gledati u filmovima poput «Porinuće broda Szent Istvan» u riječkom brodogradilištu iz 1914. godine pronađenog u mađarskom digitalnom arhivu te 90 godina stare zapise «Industria petrolifera a Fiume», «Fiume la città olocausta», «Giornale luce a N.886» i «Giornale luce a N.1545».

U «Kino koracima» uslijedit će i brojna druga događanja poput izložbi filmskih plakata u Muzeju grada Rijeke, raznih radionica te mapiranja važnih događanja i lokacija kao i otkrivanja zanimljivih činjenica iz riječke filmske povijesti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zeleni life-hack – nagradni natječaj za mlade u Opatiji

Zeleni” life-hack je nagradni natječaj namijenjen mladima od 15-30 godina starosti koji žive, rade i školuju se u Opatiji, a ...