Početna - IZDVOJENO - Podignuta Plava zastava na plaži Ičići i u ACI marini Opatija
podizanje plave zastave
foto: web

Podignuta Plava zastava na plaži Ičići i u ACI marini Opatija

Na plaži Ičići danas je 11. godinu zaredom podignuta Plava zastava na ovoj plaži, a nakon toga slična je ceremonija dizanja Plave zastave uslijedila u ACI marini Opatija, također u Ičićima.

Plava zastava, simbol kvalitete, ustanovljena je 1981. godine, i dodjeljuje je Udruga Lijepa naša. Kvaliteta mora, gospodarenje plažom, skupljanje otpada, estetski izgled plaže, spasilačka služba, prilagodljivost osobama s invaliditetom, neki su od bitnijih kriterija koji se ocjenjuju prilikom dodjele Plave zastave nekoj od plaža ili marina.

Nazočni na podizanju Plave zastave danas bili su predstavnici tvrtke Parkovi d.o.o na čelu s direktorom Raulom Deganom, koja održava plažu Ičići, predstavnic Udruge Lijepa naša, te gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i djeca iz dječjeg vrtića u Ičićima.

Cilj udruge Lijepa naša koja postavlja kriterije za ispunjenje nužne za dobijanje Plave zastave jest zapravo, da se kroz napor ti kriteriji ispune te da se ostvari viši standard na plažama i u marinama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...