Početna - IZDVOJENO - Podržite udruge fotografiranjem na Korzu
gledaj_udruge

Podržite udruge fotografiranjem na Korzu

Kampanja “Gledaj (u)druge” nakon guerilla akcije s naljepnicama, danas i sutra organizira na Korzu akciju fotografiranja, koja će se odvijati ispred Malog salona u terminima od 10 do 13, te od 16 do 19 sati. Građani će imati priliku fotografirati se s izjavama o važnosti udruga, a zatim će fotografije biti objavljene na društvenim mrežama.

Kampanja “Gledaj (u)druge” je nastala kao odgovor na nedavne okolnosti među kojima je smanjenje financijskih sredstava za programe i projekte udruga, ali i radi osvještavanja javnosti o važnosti rada udruga i civilnog društva. Cilj je javnosti jasno prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici. Također, kampanjom se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti. Važno je napomenuti da ova inicijativa i kampanja nisu dio nekog projekta, niti su projektno financirane, već su rezultat suradnje i udruživanja. Inicijativa je pokrenuta od strane petnaest riječkih udruga, a u samo nekoliko dana pridružilo im se još njih tridesetak.

Festival udruga u srijedu na riječkom lukobranu

Građani se osim na sudjelovanje u akciji fotografiranja pozivaju i na Festival udruga koji će se održati u srijedu, 25. svibnja, od 16 do 20 sati na riječkom lukobranu.

Ostale udruge mogu se uključiti u kampanju podržavanjem inicijative na Internet stranici, društvenim mrežama te sudjelovanjem na Festivalu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...