Početna - IZDVOJENO - Pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici

Pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici

Pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici započeo je s održavanjem 2018. godine kako bi se promovirala prva i zasad jedina obilaznica koju je pokrenulo PD „Opatija“ koje i brine o njenom održavanju. Ove godine su posjetili kontrolne točke Obilaznice broj 14 (Pećnik) i broj 15 (Poljane).
Sudionici, podijeljeni u više skupina, uspješno su savladali ovaj kondicijski srednje zahtjevan put. Jedna grupa je bila ona sačinjena od polaznika Opće planinarske škole i triju vodiča u kojoj je ukupno 15 članova Društva savladalo uspon na Pećnik od morske razine (Ičići) preko Poljana te se na povratku, uz vježbu čvorova i posjet nekim geomorfološkim osobitostima uz stazu, vratilo kružnom stazom preko Tunela „Učka“ u Poljane i natrag istim putem do Ičića.
Drugu grupu činili su prijavljeni članovi također s trima vodičima i u grupi od također 15 sudionika ostvarili uspon istom trasom, a silazak modificirali direktnijim silazom sa Pećnika prema Poljanama i turističkom stazom (stepenicama) dalje prema Ičićima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...