Početna - IZDVOJENO - Pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala

Pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala

U utorak, 4. svibnja od 14 do 19 sati na području grada Rijeke prometna policija će pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikala.
Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje se sve veći broj vozača mopeda i motocikla, a koji su i dalje jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.
U prva četiri mjeseca 2021. godine na području ove Policijske uprave smrtno je stradao jedan vozač mopeda i jedan vozač motocikla, osam ih je teško, a 20 lakše ozlijeđeno.
Stoga je prvenstveni cilj pojačanog nadzora zaštita ove skupine sudionika u prometu. Međutim, valja istaknuti kako je za sigurno sudjelovanje vozača mopeda i motocikla važno ne samo njihovo odgovorno ponašanje i pridržavanje prometnih pravila i propisa, već da su i vozači drugih vozila svjesni njihove prisutnosti na cestama.
Tijekom pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala policija će nadzirati i sve ostale sudionike u prometu, posebice one koji grubo krše prometna pravila i propise činjenjem prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...