Početna - IZDVOJENO - Pojačana briga o beskućnicima
zima
foto:pexels

Pojačana briga o beskućnicima

Hladno vrijeme najviše će ugrožava beskućnike. Crveni križ i ostali koji o njima brinu najavljuju da će sljedećih dana pomoći svima koji nemaju krov nad glavom, a organizirano je i prikupljanje odjeće.

Gradsko društvo Crvenoga križa Rijeka organiziralo je, uz topli obrok, i smještaj za beskućnice s djecom u Domu Crvenoga križa na Pećinama. Članovi udruge Oaza u gradskome prihvatilištu dežurat će i noću i, iako su kapaciteti popunjeni, pomoći svakome tko im se obrati, a da nema krov nad glavom, donosi Radio Rijeka.

U Kući utočišta Družbe sestara milosrdnica Svetog Vinka Pavlinskog u Rijeci, gdje je i pučka kuhinja, svaki dan s toplim obrokom, prikupljaju toplu odjeću za beskućnike koja se može se donijeti u Kuću utočišta u Ulici Obitelji Duiz kraj Medicinskoga fakulteta.

Najpotrebnije su cipele, donje rublje, majice, jakne, pletene kape, govori sestra Emanuela. “Jedan mi se čovjek javio da, ako treba, ovih sljedećih par dana, dok bude hladno, može primiti četiri beskućnika ili beskućnice, kako bi bili u toplom i čistom”, kaže sestra Emanuela.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...