Početna - IZDVOJENO - Pojačane mjere u prometu

Pojačane mjere u prometu

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja najtežih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svih ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.
U spomenutom razdoblju ukupno je kontrolirano 700 vozila te zabilježeno 267 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja evidentiran je u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 48 prekršaja, od kojih je 20 prekršaja zabilježeno u naselju, a 28 prekršaja izvan naselja.

Od prekršitelja zatečenih u naselju, njih 10 je prekoračilo brzinu za 10 do 20 km/h u odnosu na dopuštenu, devet do 10 km/h i jedan za 20-30 km/h, dok je izvan naselja 27 vozača prekoračilo brzinu za 10 do 30 km/h, a jedan vozač za 30 do 50 km/h.

U vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je 27 vozača, od kojih je jedan odbio alkotestiranje. Najveća koncentracija alkohola od 1,96 g/kg izmjerena je jučer 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Toyota zaustavljenom oko 4 sata na području mjesta Brešca pokraj Matulja.
Što se tiče koncentracija, desetorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg, devet ih je imalo koncentraciju alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg, četiri do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a trojica vozača iznad 1,50 g/kg. Jedan vozač je zatečen i pod utjecajem droge.

Prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa zabilježeni su kod 29 vozača i suvozača na prednjim sjedalima u vozilu, dok je 14 vozača zatečeno kako koristi mobitel tijekom vožnje.

Od ostalih 128 prekršaja, izdvajamo sedam prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, te po tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila, isteka registracije vozila i isteka važenja prometne dozvole.

Svi počinitelji su zbog počinjenja prekršaja sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novo elitno naselje na Pavlovcu

Naselje Pavlovac, koje se zbog svoje lokacije smatra iznimno atraktivnim i elitnim dijelom grada, uskoro će dobiti proširenje od 28.500 ...