Početna - GOSPODARSTVO - Pojačati turističke aktivnosti u Gorskom kotaru
Foto:web

Pojačati turističke aktivnosti u Gorskom kotaru

Novi direktor  Goranskog sportskog centra  od ove zime je Dario Medvedec,  koji će biti na čelu   velikog projekta  Primorsko – goranske županije  pretvaranja  Platka u cijelogodišnji sportsko-turistički centar.  Platak je turistički adut županije  za sva godišnja doba,  međutim do sada prostor nije bio valoriziran u svim potencijalima koje nudi.

Dario  Medvedec  smatra da  Platak, osim novih sadržaja koji će  saživjeti na toj lokaciji,  mora biti ulaz za sve ostale goranske  turističke destinacije i to cijele godine. Operativni plan je u pripremi i trebao bi  biti gotov do sredine svibnja, da bi se realizirala sredstva za ovu godinu u proračunima lokalnih samouprava. Među prvim zadacima je dodavanje nove dimenzije  delničkoj sportskoj  infrastrukturi (dvorana, bazen, kuglana)  koja ima  koju godinu,  ali je dobro održavana i funkcionalna. Kako bi se to i ostvarilo  treba pripremiti idejne projekte, projekciju vrijednosti radova, analizu prihoda i financiranja te sve to predstaviti vlasnicima koji će odlučiti  što je moguće realizirati.

Nepovoljne vremenske prilike

Ozbiljnija skijaška sezona na Platku  je ove godine gotovo u potpunosti  izostala jer nije bilo snijega,  pa se nije mogla niti vidjeti nova ponuda,  novoga rukovodstva Goransko-sportskog centra.

Pojačati zapošljavanje

Kako kaže  Medvedec  priča ne bi smjela biti   samo sportska ili samo turistička, već zajednička, i  tada će nam mogućnosti za uspjeh biti veće.  Uspjeh u tom segmentu garancija je i budućeg  jačeg  zapošljavanja stručnih  ljudi različitih profesija , ne samo na Platku već u cijeloj regiji.

Stručnjak za EU fondove

Dario Medvedec ima po bolonjskim odredbama zvanje stručni specijalist, inženjer građevinarstva. Iza njega je 25 godina radnog staža, od čega 15 u operativi. Radio je u GP-u Krk niz raznih poslova, od terenskih do rukovodećih, a prije deset godina počeo je raditi u komunalnom odjelu Grada Kastva kao stručni referent za komunalni sustav i tu je uspio, ističe, savladati sva potrebna znanja vezana uz pripremu, vođenje i realizaciju projekata raznih vrsta – od komunalne infrastrukture pa do izgradnje sportske dvorane. Kroz dodatno školovanje diplomirao je na području upravljanja projektima, i to s temom financiranja infrastrukturnih projekata iz sredstava EU fonodova, a školovanje je nadogradio u praksi realizacijom projekta izgradnje kanalizacijskog sustava koji je financiran sredstvima EU.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...