Početna - IZDVOJENO - “Pokrenimo se”
Udruga pokrenimo se

“Pokrenimo se”

Za sve one koji nisu znali, na području Općine Viškovo već neko vrijeme djeluje Udruga roditelja “Pokrenimo se”.

Iz razgovora s predsjednicom Udruge, gđom Božanom Kezić, saznali smo da je Udruga osnovana s ciljem okupljanja roditelja i djece radi druženja, međusobne pomoći i organiziranog rješavanja problema koja su vezana za djecu i mlade.
Tako su tijekom ljeta roditelji Udruge “Pokrenimo se” organizirali niz kreativnih radionica za djecu svih uzrasta, od ukrašavanja raznih predmeta čija su glavna dekoracija bile školjkice i kamenčići, preko uređenja EKO vrta u kojemu su se odvijali pravi radovi gdje su djeca sadila razne biljke, označivala ih, okopavala i zalijevala, pa sve do radionice nazvane Prvi koraci pletenja u kojoj su djeca uistinu naučila prve korake pletenja te izradila zabavne, šarene šalove kojima će se grijati već ove zime.  Osim toga, u svom EKO vtru, vrijedni mališani izradili su “labirint želja” na koji su posebno ponosni. Posljednja radionica ovoga ljeta bila je vezana uz krojačke i šivačke aktivnosti u kojoj su djeca od starih i neupotrebljivih krpica izrađivala nova autorska djela koja su se očitovala kroz torbice, majce i jastučiće.

Za sve ove radionice možemo zahvaliti tetama koje su ih vodile, gđi Sandri Hadžić, gđi Lidiji Prpić, gđi Branki Faflja, gđi Josipi Končar i gđi Tanji Marincel.

Ono što za kraj možemo reći, kako je najavila predsjednica Udruge gđa Božana Kezić, jesti da će radionica biti još, a u najavi su vrlo skorašnje aktivnosti vezane uz Halubje, a o tome ćemo vas obavijestiti na vrijeme.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...