Početna - IZDVOJENO - Policija istražuje prodaju zgrade pošte na Korzu
posta
web

Policija istražuje prodaju zgrade pošte na Korzu

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske Martina Mihordin potvrdila je za Novi list da je u nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zaprimljena anonimna kaznena prijava koja je dostavljena na nadležno postupanje nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Riječ je o prijavi podnesenoj protiv Uprave Hrvatskih pošta zbog sumnje u transparentnost javnog natječaja kojim je HP  prodavala svoju poslovnu zgradu na riječkom Korzu, doznaje se iz neslužbenih informacija.

Razlog rasprodaje većeg dijela imovine je prikupljanje sredstava za gradnju novog logističkog centra u Velikoj Gorici, Hrvatske pošte na javnom su natječaju za poslovnu zgradu na riječkom Korzu izabrale ponudu jedne zagrebačke tvrtke od 5,6 milijuna eura. Prema nekim  procjenama, prodaja je obavljena na netransparentan način, odnosno kuvertiranim, zatvorenim ponudama, umjesto otvorenom, usmenom licitacijom kojom bi se, tvrde naši sugovornici među kojima je i pročelnik Grada Rijeke za poslovne prostore Vladimir Benac, postigla značajno viša cijena.

Ponuda jednog drogerijskog lanca od šest milijuna eura, koja je pristigla nakon natječajnog roka za podnošenje ponuda pa opravdano nije uzeta u obzir, sugerira da HP kao prodavatelj poništavanjem provedenog natječaja, na što ima pravo, te raspisivanjem novog, bez sumnje može uprihoditi nekoliko milijuna više od prvotno postignute cijene. Zašto se iz Hrvatskih pošta ne odlučuju na potez koji otvara mogućnost za puno veći iznos zasad nije jasno, već se može samo nagađati.

Izvor: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...