Početna - IZDVOJENO - Policija izdala ozbiljno upozorenje: Ako su vam se javili s ovog broja, odmah nas nazovite

Policija izdala ozbiljno upozorenje: Ako su vam se javili s ovog broja, odmah nas nazovite

Ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je u utorak građane da ne nasjedaju na elektroničku poštu sumnjivog sadržaja iza koje stoje novi pokušaji krađe osobnih podatak putem tzv. “phishing” poruka.

Policija je priopćila da je zaprimila više dojava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte i mobitela zaprimili poruke i pozive s broja +38516700060, od osoba koje su se predstavile kao službenici turističke agencije iz Švicarske koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com.

U policiji su precizirali da su prevaranti tijekom razgovora s građanima tražili da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, dok se u poruci e-pošte nalazila internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.

U MUP-u upozoravaju da je riječ o pokušaju prijevare sa ciljem krađe osobnih podataka te su pozvali građane da na navedene poruke ne odgovaraju i da se ne javljaju na pozive sa sumnjivih brojeva. Žrtve takvih prevara MUP je pozvao da o tome odmah obavijeste policiju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U MOSKOVSKOM ZOOLOŠKOM VRTU UGINUO ALIGATOR KOJI JE PREŽIVIO BOMBARDIRANJE BERLINA TIJEKOM DRUGOG SVJETSKOG RATA

Aligator imena Saturn uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu u dobi od 84 godine… Jedan od najstarijih aligatora na svijetu ...