Početna - IZDVOJENO - Policija na informativnim punktovima i dalje savjetuje građane i turiste

Policija na informativnim punktovima i dalje savjetuje građane i turiste

Proteklog tjedna policijski službenici Odjela prevencije  i nadležnih policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske, organizirali su informativne punktove u Rijeci, Opatiji, Lovranu, Ičićima, Selcu i Bakru.

Građani i turisti najveće su zanimanje iskazali za samozaštitu i prevenciju krađa na plažama te provale u automobile i stanove. Informativnom punktu u Selcu, u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“ pridružila se je policijska službenica iz Slovačke, koja je korisnim savjetima o samozaštitnom ponašanju informirala turiste iz svoje zemlje kako bi se osjećali ugodnije za vrijeme boravka na ljetovanju.

Uz savjete i preporuke, svim posjetiteljima podijeljeno je više od 415 informativno-edukativnih letaka i brošura s ciljem smanjenja vjerojatnosti da postanu žrtve različitih oblika kaznenih djela.

Također je domaćim i stranim gostima nautičarima i voditeljima brodica podijeljen letak na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru, upozoravajući ih da ne smiju glisirati u prostoru 300 metara od obale, od ograde uređene plaže moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 metara, odnosno, 150 metara od obale prirodne plaže.

Poseban naglasak u ovim preventivnim aktivnostima je bio usmjeren prema zaštiti djece koja se u ovim ljetnim danima prevoze u vozilima. Stoga se savjetovalo roditelje vozače i  sve ostale koji brinu i prevoze djecu da ih ne ostavljaju same ili bez nadzora u vozilu.

Vozačima su tako podijeljeni letci „NE OSTAVLJAJTE DJECU SAMU U VOZILIMA“ s informacijama o kaznenoj odgovornosti roditelja i korisnim savjetima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, jer i kraći boravak djece u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Ukupno je podijeljeno više od 200 letaka vozačima i drugim građanima i turistima na info punktovima.

Raspored informativnih punktova za ovaj tjedan:

•             23. kolovoza od 10.00  do 12.00 sati u Lovranu, te obilazak kampa u Medveji

•             24. kolovoza od 10.00  do 12.00 sati u Čavlima

•             24. kolovoza od 10.00  do 12.00 sati u Jadranovu, Kloštar 55

•             24. kolovoza od 10.00  do 12.00 sati u Moščeničkoj Dragi (obalna šetnica, te obilazak kampa)

•             25. kolovoza od 09.00  do 11.00 sati u Rijeci, Preluk

•             25. kolovoza od 10.00  do 13.00 sati u Rabu (TZ Lopar)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...