Početna - IZDVOJENO - Policija na informativnim punktovima savjetovala građane i turiste: „NE OSTAVLJAJTE DJECU SAMU U VOZILIMA“
FOTO: PU primorsko-goranska

Policija na informativnim punktovima savjetovala građane i turiste: „NE OSTAVLJAJTE DJECU SAMU U VOZILIMA“

Tijekom prošlog tjedna policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske zajedno su s policijskim službenicima iz Slovačke i policijskim službenikom iz Policijske uprave zagrebačke, organizirali informativne punktove po najavljenom rasporedu.

Informativni punkt organiziran je Lovranu,  Mošćeničkoj Dragi,  Jadranovu,  Čavlima,  na Trsatskoj gradini, dok su se na graničnom prijelazu Brod na Kupi, u kampu Medveja, na Preluku, u Rabu  i Loparu podijelili preventivni letci i brošure građanima i stranim gostima.

Građane i strane goste savjetovalo se o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, provalama u motorna vozila i stanove. Domaćim i stranim gostima nautičarima i voditeljima brodica podijeljeni su letci na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru.Ukupno je podijeljeno 710 letaka i brošura s različitom tematikom (prevencija drskih krađa, provala u stanove, provala u vozila, prijevara na kućnom pragu, uličnih prijevara, džepnih krađa, krađa na plažama, krađa bicikli,  savjeti za sigurnu plovidbu na moru, savjeti roditeljima i svima koji brinu o djeci da ne ostavljaju djecu samu u vozilima).

Tijekom ljetnih mjeseci  građanima vozačima na mnogim frekventnim mjestima dijele se letci „NE OSTAVLJAJTE DJECU SAMU U VOZILIMA“ nastao u suradnji MUP-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čime ih se nastoji osvijestiti da postoje opasnosti izlaganja djece visokim temperaturama, jer čak i kratak boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Kroz letke se također mogu upoznati s kaznenim odgovornostima ukoliko djecu ostave samu u vozilima.  

Danas, 30.kolovoza 2021. godine informativni punkt organizirat će se na Trsatskoj gradini tijekom jutarnjih sati. 

S poštovanjem,

PS za odnose s javnošću

Svemirka Miočić v.r.  

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...