Početna - IZDVOJENO - Policija ovog vikenda provodi pojačanu kontrolu vozača pod utjecajem alkohola ili droge
policija-stop1

Policija ovog vikenda provodi pojačanu kontrolu vozača pod utjecajem alkohola ili droge

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ovog vikenda provodit će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga.

Alkohol utječe na mentalne procese koji su od presudne važnosti za sposobnost upravljanja vozilom. Već niska koncentracija alkohola u krvi djeluje na motorne i senzorne sposobnosti vozača, kojima se  pod utjecajem alkohola smanjuje sposobnost nadzora na vlastitim postupcima.

Vrlo često alkoholizirani vozači podcjenjuju opasnost, a precjenjuju vlastite sposobnosti i vještine, te upravljajući motornim vozilima pod utjecajem alkohola ugrožavaju vlastitu sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Inače, u  prometnim nesrećama zabilježenim u ožujku ove godine na području Primorsko-goranske županije sudjelovalo je 26 ili 5,8% sudionika pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je sveukupno 266 prometnih nesreća, što je više za 62 ili 30,4% nesreća u odnosu na ožujak 2017. godine, kada su zabilježene  204 prometne nesreće. Od ukupnog broja prometnih nesreća 18,8% je bilo s ozlijeđenim osobama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Hodajući kolegij”

Gradonačelnik Opatije sa suradnicima obišao gradilišta i već završene radove „Hodajući kolegij“ gradonačelnika Ive Dujmića, pročelnika upravnih odjela i ostalih ...